Haberler

Tümdef, "Makine Sanayi Sektör Platformu'na" Katıldı

Tüm Tıbbi Cihaz Üretici ve Tedarikçi Dernekleri Federasyonu (Tümdef), "Makine Sanayi Sektör Platformu'na" Katılma Kararı Aldı.

TÜMDEF, Dış Ticaret Müsteşarlığı, Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği (OAİB) ve Orta Anadolu Makine ve Aksamları İhracatçı Birliği öncülüğünde oluşturulan "Makine Sanayi Sektör Platformu'na" katılma kararı aldı.

TÜMDEF Genel Başkanı Mehmet Ali Özkan, yaptığı açıklamada, TÜMDEF'in makine sanayinin en önemli alt bileşenlerinden biri olan tıbbi cihaz üretimi konusunda yaşanan sıkıntıların üstesinden gelinmesi konusunda platform içinde öncü rol üstleneceğini ifade etti.

Açıklamada, OİAB Genel Sekreteri Mahmut Akıllı da makine sanayinin Türkiye'nin önemli sektörlerinden biri olduğunu belirterek, "Ancak, sektörün dağınıklığı nedeniyle hak ettiği ilgi ve destekten yoksun olması nedeniyle Makine Sanayi Sektör Platformu kuruluş çalışmalarına başladık" şeklinde görüşlerini açıkladı.

ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title