Haberler

Tükder Genel Başkanı Karagöz: - ''ekonomideki Dalgalanmanın Faturası Tüketicilere Kesildi''

Tüketicileri Koruma Derneği (TÜKDER) Genel Başkanı Fikri Karagöz, ''Ekonomideki dalgalanmanın faturası tüketicilere kesildi'' dedi.

Tüketicileri Koruma Derneği (TÜKDER) Genel Başkanı Fikri Karagöz, ''Ekonomideki dalgalanmanın faturası tüketicilere kesildi'' dedi.

Karagöz, yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin mevcut ekonomik olumsuzlukları ortadan kaldırmak yerine, zam yapmayı alışkanlık haline getirdiğini, benzine yapılan son zammın da bunun bir örneği olduğunu savundu.

Benzin zammının, gıda, giyim, temizlik ürünleri, beyaz eşya, mobilya, elektronik ve ilaç fiyatlarını da tetikleyeceğini belirten Karagöz, tüketicilerin ağır vergi yükü ve zamlar yüzünden açlık ve yoksulluk sınırına itildiğini ifade etti.

Karagöz, zamların sebebinin KDV ve ÖTV adı altında tahsil edilen dolaylı vergiler olduğunu vurgulayarak, şu görüşleri kaydetti:

''Bugün 95 oktan bir litre kurşunsuz benzinin çıplak rafineri çıkış fiyatı 919.46 YTL'dir. Devlet bunun üzerine 1.774,60 YTL vergi koyarak fiyatı 2.694.06 YTL'ye çıkarıyor. Buna dağıtıcı ve bayi karı eklendiğinde bir litre benzin tüketiciye 3.030 YTL olarak yansıyor. Yani bu fiyatın üçte ikisi devlete vergi olarak gidiyor. Dünyada vergilerin toplam vergilerdeki oranı gittikçe azalırken, maalesef bizde ise artmaktadır. Bugün dolaylı vergilerin toplam vergiler içindeki oranı yüzde 73'tür. Özellikle, eğitim, sağlık, su, elektrik, ulaşım, iletişim, akaryakıt, doğal gaz, LPG ve gıda gibi temel kamusal mal ve hizmetlerden alınan KDV ve ÖTV gibi vergiler azaltılmalıdır. Ancak, ekonomideki dalgalanmanın faturası yine tüketicilere kesildi.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title