Haberler

Tügiad'dan İftar Yemeği

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, 'TSK İç Hizmet Yasası'nın 35

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, 'TSK İç Hizmet Yasası'nın 35. Maddesinin değiştirilmesi, genel af, türban meselesi gibi Türkiye'nin çok temel sorunları miting meydanlarında çerez olarak kullanıldı' dedi.

Kurtulmuş, Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şubesince Ankara Atlı Spor Kulübü'nde düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Yemek sonrasında konuşan Kurtulmuş, Türkiye'nin büyük potansiyelleri ve buna bağlı riskleri olan bir ülke olduğunu belirtti.

Demokratikleşme, terör ve ekonomiyi Türkiye için çok önemli konular olarak nitelendiren Kurtulmuş, davetlilere partisinin ekonomi programı hakkında kısa bilgi verdi.

Referanduma çok kısa bir süre kaldığını anımsatan Kurtulmuş, referanduma kadarki süreçte herkesin üslubuna dikkat etmesi ve kutuplaşmalara izin verilmemesi yönünde uyarılarda bulunduklarını anımsattı.

Bu uyarıları iktidar ve muhalefet partilerinin dikkate almadığını ileri süren Kurtulmuş, referanduma çok kısa süre kalmasına rağmen vatandaşların hangi maddelere 'evet' ya da 'hayır' diyeceğini bilmediğini ileri sürdü. Kurtulmuş, şunları söyledi:

'Seçim meydanlarında onlarca miting yapıldı. Bu mitinglerde ne iktidar partisi bu Anayasa paketinin içeriğini konuştu ne de muhalefet partileri konuştu. Üslup olarak da son derece düzeysiz bir kampanya süreci yürütüldü. Birisi 'Recep Bey' diye başladı, diğeri 'memur Kemal Efendi' dedi. Birisi boydan bahsetti diğeri soydan bahsetti. Birbirlerine hakaret eden, birilerinin ayağına çelme takmaya yönelik sözlerden başka sözler duyulmadı. Ayrıca bu süre içinde TSK İç Hizmet Yasası'nın 35. maddesinin değiştirilmesi, genel af, türban meselesi gibi Türkiye'nin çok temel sorunları miting meydanlarında çerez olarak kullanıldı. Bu konular heba edildi. Ortaya konulanlar çözülsün diye değil, 2011 seçimlerine taraftar kazanmak için söylenen sözlerdir. Bunların referandumla, anayasayla, Türkiye'nin demokratikleşmesiyle doğrudan hiçbir ilgisi yoktur'

- 'ŞİMDİLİK 'EVET' DİYORUZ'-

Türkiye'de Tanzimat Dönemi'nden bu yana halkın önüne ilk defa bu kadar geniş kapsamlı Anayasa değişiklik paketinin geldiğini dile getiren Kurtulmuş, referandum sürecinde partisinin kullandığı sloganları da anlattı. 12 Eylülde 'evet' çıkacağına inandığını belirten Kurtulmuş, referandumun ardından şehir şehir dolaşarak yeni bir anayasanın nasıl yapılacağı konusunda halka bilgi vereceklerini söyledi.

Türkiye'nin 12 Eylülden sonra yeni bir yol ayrımına gireceğini ifade eden Kurtulmuş, şöyle konuştu:

'İnşallah 12 Eylülde çıkacak 'evet'lerden sonra vesayetçi sistemden, millet egemenliğine doğru bir adım atılacaktır. Milletin gerçekten ileri bir demokrasiye geçmesi için milletin eline artık bir imkan verileceği gösterilecektir. O nedenle şimdilik 'evet' diyoruz. 12 Eylülden sonra hükümetin kaçacak bir yeri kalmayacak. Hükümeti arkadan iteceğiz, bu konularda önden yol göstereceğiz, çekeceğiz. Türkiye'nin daha ileri demokrasiye geçmesi için mücadele edeceğiz.' TÜGİAD Ankara Şube Başkanı Süleyman Sefa Çol ise, dernekleri hakkında kısa bilgi verdi.

(SÖR-İC) - ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title