Haberler

TÜDEF'ten "İlaç Promosyonlarına Son" Çağrısı

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Ali Çetin, İlaç Firmalarının Karlılıklarını Artırmak İçin İlaçlarla İlgili Yanlış ve Yanıltıcı Bilgi Verdiklerini Söyledi.

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Ali Çetin, ilaç firmalarının karlılıklarını artırmak için ilaçlarla ilgili yanlış ve yanıltıcı bilgi verdiklerini söyledi.

2008 yılını ilaçta yolsuzlukla mücadele yılı olarak belirlediklerini belirten Çetin, ilaç promosyonlarının üstü kapalı reklamlar, bedelsiz numuneler, doktorlara tanıtımla yapıldığını belirtti. Bu tür yöntemlerin tüketicileri ölüme varacak şekilde bilinçsiz ilaç tüketmeye yönlendireceğini savunan Çetin, dünyada ekonomik olarak en büyük üçüncü sektörün ilaç sektörü olduğunu söyledi. Çetin, ilaç firmalarının, "Sektördeki gelişmeleri anlatma" adı altında amaçlı ve yanlış yönlendirme yaptıklarını, doktorlara

ilaç tercihlerini etkileyecek şekilde mali destek sağladıklarını iddia etti.

Türkiye'de ilaç sektörünün, yabancı şirketler de dahil toplam 33 firmanın kontrolünde olduğunu kaydeden Çetin, firmaların insan sağlığından önce karlılığı hedeflediklerini ileri sürdü. Çetin, promosyon adı altındaki yöntemlerin halkın sağlığını olumsuz yönde etkilediğini vurguladı.

(YZE-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title