Haberler

TÜDEF'den Reklam Sahtekarlığı Yapan Dershanelere Tepki

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF), Bazı Dershanelerin Yalan Reklamlarla Haksız Kazanç Elde Etmesine Tepki Gösterdi.

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF), bazı dershanelerin yalan reklamlarla haksız kazanç elde etmesine tepki gösterdi.

OKS ve ÖSS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte bazı dershaneler aldatıcı yollara başvurarak daha fazla müşteri çekme çabası içerisine girdi. Sahte reklam ve ilanlar düzenleyerek toplumu yanıltan dershanelere tepki gösteren Tüketici Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Sıtkı Yılmaz, "Rekabet üç boyutlu ele alınır. Fiyat, kalite ve satışta rekabet. Prestiji artırmanın en etkili yolu reklamdır. Reklamlar ticari bir duyuru olduğuna göre, piyasaya mal ve hizmet üreten firmalar bu duyuruyla ürettiklerini

daha fazla satmayı amaçlar. Diğer taraftan reklam, tüketiciyi yanıltıcı ve aldatıcı bir yöntem olabilmektedir. Bu gücün kötüye kullanılmaması, dürüst olmayan, yanıltıcı ve aldatıcı reklamları önlemek amacıyla çeşitli tedbirler aldık. Bazı dershanelerimiz, Reklam Kurulu'nda belirlenen, ticari reklam ve ilanlar konusunda uyulması gereken kuralları ihlal etmişlerdir. Bu konuda dershanelere kapatma ve para cezası vermek yerine, reklam durdurma cezası veriyoruz. Çünkü yeni açılan bazı dershanelere kapatma veya

para cezası verilmesi piyasayı olumsuz etkilediği için ihtar verilmesi daha uygun görülmüştür" dedi.

Yapılan reklam sahtekarlıklarına örnek veren Yılmaz, Sivas ili birincisi diye gösterilen bir öğrencinin, yapılan araştırmalar sonucunda Sivas'ta okumadığının ve herhangi bir dershaneye gitmediğinin tespit edildiğini, toplumu yanıltarak reklam yapan dershaneye ceza verildiğini söyledi. Yılmaz, bazı dershanelerin çeşitli vaatlerde bulunmasının da Reklam Kurulu tarafından abartılı bulunarak bunlara gerekli cezaların verildiğini belirtti.

(RF-MŞ-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title