Haberler

Tü'ye 100 Milyon Dolarlık Yatırım

AK Parti Edirne Milletvekili Necdet Budak, AK Parti Döneminde Trakya Üniversitesi'nin Bütçesinin 40 Milyon Liradan 130 Milyon Liraya Çıktığını Söyledi.

AK Parti Edirne Milletvekili Necdet Budak, AK Parti döneminde Trakya Üniversitesi'nin bütçesinin 40 milyon liradan 130 milyon liraya çıktığını söyledi.

Budak, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enver Duran ile birlikte, üniversitenin 2004-2011 döneminde yapılarak hizmete açılan ve yapımı süren hizmet binalarında incelemelerde bulundu.

Rektör Duran döneminde yapılan ve yapılmakta olan toplam 27 binayı yerinde gören ve inceleyen Budak, daha sonra yaptığı açıklamada, iki dönemdir Trakya Üniversitesi'nin Rektörlük görevini yürüten Prof. Dr. Enver Duran'ın yatırımlar konusunda DPT'yi, Milli Eğitim Bakanlığı'nı, YÖK'ü ve Maliye Bakanlığı'nı, milletvekillerini zorladığını ifade etti.

Duran'dan aldıkları talepleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, hükümetin ilgili bakanlıklarına ilettiklerini ifade eden Budak, "2004 yılından bu güne kadar üniversitemizin ihtiyacı olan 27 binayı 100 milyon liranın üzerinde para harcayarak Trakya Üniversitesi'ne, Edirne'ye, Trakya bölgesine kazandırdık" dedi.

Bugünde yapılan yatırımları yerinde gördüklerini ifade eden Budak, bunların hepsinin gençler için, Türkiye, Edirne, Trakya için yapılan büyük yatırımlar olduğunu belirtti.

Yapılan binaların bölgeye hayırlı olması temennisinde bulunan Budak, şöyle devam etti:

"AK Parti döneminde üniversitemizin bütçesi 40 milyon liradan 130 milyon liraya çıktı. Eğitime öncelik veriyoruz. Öğrencilerimiz için ne kadar çok şey yaparsak yapalım az diyoruz. İşin içine siyaset girmemesi için yapılan icraatları da reklam yapma ihtiyacı duymadık.

Ama şu anda görüyoruz ki bunların hepli TBMM Plan Bütçe Komisyonu'ndan , DPT'den geçen yatırımlar. Rektörümüz bunları takip ve talep ediyor. Biz milletvekili olarak bakanlarımızdan, Başbakanımızdan talep ediyoruz."

Bu hizmetleri yaptıklarını, yapmaya da devam edeceklerini vurgulayan Budak, şunları kaydetti:

"Sayın Rektörümüzün, İletişim Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, ve Eczacılık Fakülteleri ile ilgili talepleri de var. Bunların imza sirkülasyonu da büyük ölçüde tamamlanmış durumda. İnşallah, İletişim, diş hekimliği, mimarlık ve eczacılık fakülteleriyle ilgili müjdeyi sayın başbakanımızın yakın zamanda verecektir. Benim burada bulunmamın amacıda, yatırımları takip etmek, hükümetimizin çıkartmış olduğu ödeneklerin nereye gittiğini yerinde görmek. Bunların hepsi bölgemize, gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum."

Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektörü Prof. Dr. Enver Duran da Edirne'ye, üniversite gençliğine çok büyük eserler kazandırdıklarını söyledi.

Duran, şunları kaydetti:

"Eğer siyasi, ekonomik ve akademi irade birlikte yürüyebilirse böyle eserler verilebiliyor. Şehrin valisi, belediye başkanı, milletvekilleri, rektörü, diğer kamu kurum ve kuruluşların yöneticileri sivil toplum örgütlerinin temsilcileri bir araya gelirse o şehir refah, huzurlu güven içinde olur ve gelişir. Biz buna inanıyoruz. Bunun örneği de bizim için Edirne'dir. 2004-2011 yılları arasında Trakya Üniversitesi'ne toplam 100 milyon dolar tutarında, çeşitli yatırım yatırımlar yapıldı."

- EDİRNE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title