Haberler

Trump'ın 25 Milyon İstihdam ve Yüzde 4 Büyüme Planı

Güncelleme:

Başkan Trump'ın ülke ekonomisini yeniden rayına sokmak için 25 milyon kişiye istihdam yaratacak ve büyümeyi yıllık yüzde 4'e çıkaracak cesur bir planı olduğu açıklandı.

ABD'nin 45. Başkanı Donald Trump'ın ülke ekonomisini yeniden rayına sokmak için 25 milyon kişiye istihdam yaratacak ve büyümeyi yıllık yüzde 4'e çıkaracak cesur bir planı olduğu bildirildi.

Trump'ın başkanlık yeminini etmesinin hemen ardından Beyaz Saray'ın resmi sitesinden ekonomi, enerji ve dış politika gibi konularda bir dizi duyuru yapıldı.

"İş imkanlarını Geri Getirmek ve Büyüme" başlıklı duyuruda, ABD ekonomisinin 2008'de yaşanan durgunluktan bu yana 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana en yavaş iyileşme dönemini geçirdiği ifade edildi.

Bu dönemde, sanayi sektöründe yaklaşık 300 bin iş pozisyonunun kaybolduğu belirtilen metinde, ayrıca Amerikalıların iş gücüne katılımının 1970'lerden bu yana en düşük seviyelerine gerilediği, kamu borcunun iki katına çıktığını ve orta sınıfın küçüldüğü vurgulandı.

Trump'ın "ülke ekonomisini yeniden rayına sokmak için gelecek on yılda 25 milyon kişiye istihdam yaratacak ve büyümeyi yıllık yüzde 4'e çıkaracak cesur bir planı olduğu" ifade edilen metinde şunlar kaydedildi:

"Plan Amerikalı çalışanlara ve şirketlerine zor kazandıkları dolarların daha fazlasını tutmaları için yardım edecek büyüme dostu vergi reformuyla başlayacak. Başkanın planı vergi oranlarını her vergi dilimindeki Amerikalı için düşürecek, vergi kanunlarını basitleştirecek ve ABD'nin dünyadaki en yükseklerden biri olan kurumsal vergi oranını aşağı çekecek. Miladını doldurmuş, aşırı kompleks ve külfetli vergi kanunlarının düzeltilmesi, milyonlarca yeni iş yaratıp, büyümeyi destekleyerek, Amerikan ekonomisini dizginlerinden kurtaracak."

Trump'ın bir iş adamı ve iş veren olarak Washington'ı Amerikanın küçük ölçekli şirketleri, girişimcileri ve işçilerinin yolundan çekmenin ne kadar önemli olduğunu bildiği belirtilen duyuruda, federal regülasyonların ABD ekonomisine sadece 2015'te 2 trilyon dolara mal olduğu savunuldu.

"Başkan Trump, bu nedenle yeni federal regülasyonların ertelenmesini teklif etti ve kurumların liderlerine istihdamı öldüren ve kaldırılması gereken regülasyonları tespit etme talimatını verdi." ifadeleri kullanılan metinde, ayrıca Trump'ın mevcut ticaret anlaşmalarını yeniden müzakere ederek ve gelecek anlaşmalar konusunda katı davranarak en iyi ticaret anlaşmalarını getireceği kaydedildi.

Metinde, ayrıca, "Başkanın planları, Amerika'nın ticaret ortaklarına, bizim illegal ve adaletsiz uygulamalarla Amerikan işçilerine zarar veren ülkeler için bunun sonuçlarına katlanacağını garanti edecek şekilde iş yapacağımızı gösterecek" denildi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Donald Trump Beyaz Saray Ekonomi Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title