Haberler

Trafik Güvenliğinde Yeni Açılımlar, Hedefler ve Çözüm Projeleri

- Trafik Güvenliğinde Yeni Açılımlar, Hedefler ve Çözüm Projeleri Kapsamında Polisevinde Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevli Şoförlere Eğitim Semineri Verildi.

- Trafik Güvenliğinde yeni açılımlar, hedefler ve çözüm projeleri kapsamında Polisevinde Kamu Kurum ve Kuruluşlarında görevli şoförlere eğitim semineri verildi.

Eğitim Seminerine İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Zeki Tamay, Trafik Tescil Şube Müdürü Haydar Karsavuranoğlu, İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Hizmetler Görevlisi Dr. Zuhal Tecir, İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Hemşiresi Aynur Çetin ve İl Sivil Savunma yetkilileri ile kamu kurum ve kuruluşlarda görevli sürücüler katıldı. Trafik güvenliğinde yeni açılımlar, hedefler ve çözüm projeleri kapsamında polis evinde düzenlenen seminerde, bir konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, Trafik herkesin ortak sorunu olduğunu kaydetti. Kahraman, " Karabük'e geldiğimizden günden itibaren en çok uğraştığımız konuların başında trafik geliyor. Karabük'te şehir içinde kayıtlı araç sayısı 30 bini geçti. Düşünün ki bu 30 bin araç Karabük'ün merkezine depolanacak. Bu 30 bin araç seyir halinde olacak. Bunun trafiğinin düzenlenmesi yapılacak. Bütün bunları yaparken hepimize de bazı görevler düşer. En önemli görevde trafik kurallarına uymaktır. Bizim en büyük sıkıntılarımızdan biri de budur. Tabi herkes şoför olduğu için zaman zaman kendilerine bazı hoşgörülerde bulunulmasını, işte bazen daha yakın bir ligi gösterilmesi beklentisi içerisinde olabiliyor. Ama 30 bin aracın hangisi ile yakın ilgi ve alaka içersinde olabileceksiniz. Kesinlikle kurallara uymadığımız sürece de kargaşanın hakim olacağını, devam edeceğini biz biliyoruz. Öncelikle bir program ve proje başlatıldı. Bu projede sıfır toleranstır. Kurala uyulmuyorsa gereği yapılacak. Hiç kimseye görevinden dolayı, yaptığı işten dolayı veya makamından ve mevkiinden dolayı müsamaha yok. Herkes kurallara uyacak. Bu kurallara uyarken de asıl trafikte seyir halinde iken yaşadığımız sıkıntılar var. En önemlisi kurallara uymama sonucu meydana gelen kazalar. Geçen sene bizim bölge yollarında meydana gelen kazalarda 20 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu az bir rakam değil. Düşünün bu insanları geri getirmekte mümkün değil. Bir aracın yenisini alabilirsiniz ama bir insanı geri getirme şansınız yok. Bu nedenle önemlisi insan hayatıdır. O zaman insan hayatını kurtarmak için öncelikle kurallara uymamız gerekiyor. Yapılan araştırmalar, kazaların yüzde 70'nden fazlasında sürücü hatası olduğunu gösteriyor. Özellikle hatalı sollama, kurallara uymama, işaret ve işaretçilere riayet etmeme, görevlinin talimatlarına uymama gibi konular, uyulmayan kurlların başında yer alıyor" dedi.

Konuşmaların ardından, İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Hizmetleri görevlisi Dr. Zuhal Tecir ve İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Hemşiresi Aynur Çetin, sürücülere trafik kazalarında kurtarma, ilkyardım konularında bilgiler verdiler. Hemen ardından İl Sivil Savunma Müdürlüğü yetkilileri tarafından bilgiler verildi.

(YE-SD-Y) 20.02.2008 19:19 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

Özel: Cumhurbaşkanımıza da Devlet Bey'e de söyledim, el ele verip emekli maaşını asgari ücrete çıkaracağız

Özel: Cumhurbaşkanımıza da Devlet Bey'e de söyledim, el ele verip emekli maaşını asgari ücrete çıkaracağız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title