Haberler

Trabzonspor Kulübünden Açıklama

Trabzonspor Kulübü, Son Günlerde Yaşanan Bazı Gelişmeler Nedeniyle Resmi İnternet Sitesinde Bir Açıklama Yapma Gereği Duydu.

Trabzonspor Kulübü, son günlerde yaşanan bazı gelişmeler nedeniyle resmi internet sitesinde bir açıklama yapma gereği duydu.

Trabzonspor Yönetim Kurumu, kulübün resmi internet sitesinde yaptığı açıklamada, Trabzon'da bulunan Türkiye Futbol Federasyonu'na ait tesislerin özel bir protokolle bordo-mavili kulübe kazandırılması konusunda son aşamaya gelindiği belirtildi. Kısa süre içerisinde gerçekleştirilecek devir teslim töreni ile söz konusu tesislerin kullanım imkanının bordo-mavili kulübe kazandırılacağı ifade edilerek, "Trabzonspor Kulübü olarak federasyona ait bina ve sahaların yanı sıra kendi olanaklarımızı da kullanarak özellikle amatörlerimizin tesislerden faydalanma imkanlarını arttırmak, onlara daha geniş bir platformda altyapı hizmeti sunmak adına gerekli önlemler de alınacaktır. Bu amaçla hedefimiz amatör kulüplerimizin bugünden çok daha rahat ve kapsamlı koşullarda hizmet almalarını sağlamak olacaktır" denildi.

Kulübün İstanbul Kartal'da bulunan tesisleri ile ilgili haber, yorum ve değerlendirmelerin bilgi eksikliği nedeniyle gerçekleri yansıtmadığı kaydedilen açıklama şu ifadelere yer verildi:

"Kulübümüzün Kartal Tesisleri içerisinde bulunan Karayemiş isimli mekanla ilgili yaptırım girişimi kişisel bir takım sebeplerden değil, kurumun ekonomik faydası düşüncesinden doğmuştur. Trabzonspor'un menfaatleri açısından bakıldığında söz konusu mekanın kulübe daha fazla kaynak aktarması gerekirken ortaya çıkan tablo maalesef bu değerin son derece uzağındadır. Üstelik Kartal Tesisleri'yle ilgili sözleşmenin imzalanmasının ardından mevcut yönetim kurulumuzdan önce Sayın Özkan Sümer, Sayın Atay Aktuğ ve Sayın Nuri Albayrak dönemlerinde de gerek görüşme gerek yargı anlamında çeşitli girişimlerde bulunulmuş, başlayan süreç bugünkü aşamaya gelmiştir. Gerçekler bu yöndeyken; Trabzonspor'un çıkarlarını önde tutmak adına hareket eden yönetim kurulumuzla mevcut işletmeyi karşı karşıya getirme çabalarını doğru bulmadığımızı vurgularken, bu konuda değerlendirme yapanların da öncelikle meselenin bu yönünü dikkate almalarını öneriyoruz." Açıklamada, son günlerde medya aracılığıyla, futbolcuların aldığı ücretlerle performansları arasında sık sık ilişki kurulmaya çalışıldığı ve bunun zaman zaman maksadını aştığı belirtilerek, "Yapılan eleştirilerin rencide edici boyutlara taşındığını üzülerek müşahede etmekteyiz. Futbolun profesyonel dünyası içinde ortaya çıkan ekonomik değerler, kurumla futbolcu arasında yapılan sözleşmelerle kayıt altına alınmakta ve karşılıklı vecibelerin yerine getirilmesi sonucunu doğurmaktadır. Doğruluğu ve yanlışlığı tartışılmaklar beraber oyuncularımızın ekonomik değerleri arz - talep dengesi anlamında bu şekilde oluşmuş ve bugüne gelinmiştir. Elbette profesyonel yaşam içerisinde kulübe katılımlar ya da ayrılıklar olabileceği gerçeği de ortadadır. Yönetim kurulumuz da yapacağı planlama çerçevesinde bu yönde bir tavır sergileyecektir. Ancak Trabzonspor Kulübü olarak, takımımızın formasını giyen her sporcusunu bir değer olarak görmekte ve medeni koşullar içerisinde bu sürecin işletilmesini sağlamakla görevli olduğumuzun bilincindeyiz. Bu anlamda futbolcularımızın aldıkları ücretlerin kendilerini toplumun önüne atar bir anlayışla kamuoyunda seslendirilmelerini doğru bulmadığımızı belirtirken, bu anlamda tüm kesimleri daha duyarlı davranmaya çağırıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

(GÖK-MFS-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title