Haberler

Trabzonspor'a Kış Geldi

Süper Lig' de Sakaryaspor' A Son Dakika Golüyle Teslim Olarak Üstüste 3. Yenilgisini Alan ve Liderin 11 Puan Geresine Düşen Trabzonspor'da Tam Bir Şok Yaşanıyor. Ziya Doğan' In Göreve Gelmesiyle Elde Edilen Beşiktaş ve Galatasaray Galibiyetlerinin Ardından Girilen Bahar Havası Etkisini Tamamen Ka...

Süper Lig` de Sakaryaspor` a son dakika golüyle teslim olarak üstüste 3. yenilgisini alan ve liderin 11 puan geresine düşen Trabzonspor`da tam bir şok yaşanıyor. Ziya Doğan` ın göreve gelmesiyle elde edilen Beşiktaş ve Galatasaray galibiyetlerinin ardından girilen bahar havası etkisini tamamen kaybederken, Sakaryaspor maçında oyun sistemini değiştiren Ziya Doğan da tartışılmaya başlandı. Başarılı hocanın, karşılaşma sonrası yöneticilere, ¨Her türlü tasarrufu yapmaya hakkınız var.¨ dediği iddia edilirken, yönetim de yarın akşam yapacağı toplantıda sorunları masaya yatıracak.

SERİ YAKALANDI

Trabzonspor` da ligin 5. haftasında göreve gelen ve önce deplasmanda Beşiktaş`ı 3-2, 15 gün sonra da Avni Aker` de Galatasaray`ı 3 - 1` lik skorlarla yenen Trabzonspor`da, Ziya Doğan`la girilen bahar havası yerini karamsarlığa bıraktı. Takımın oyununun sürekli geriye gitmesi, dengeli bir takım görüntüsü verememesi, Ziya Doğan` ın ilk 11` de sürekli değişiklik yapması, oyun sisteminin bir türlü oturmaması ve futbolcuların kazanma hırsında her geçen gün düşüş görülmesi, bordo-mavililerde çöküşü hazırlayan etkenlerin başında gelirken, özellikle defansta görülen zaaflara son haftalarda forvetlerin formsuzluğu da eklendi. Ziya Doğan yönetiminde çıkılan ilk 5 lig maçında 12 gol atan bordo-mavililer, son üç maçta ise golle tanışamadı. Gençlerbirliği`ne 3 - 0, Rize` ye 1 - 0 ve Sakaryaspor`a 1 - 0 yenilen Trabzonspor`da Ziya Doğan` ın gelişinden sonra attığı gollerle takımın yıldızı olan Ersen Martin de 3 haftalık suskunluğuna bu hafta kaçırdığı penaltıyı da ekleyerek formsuzluğunun zirvesinde olduğunu kanıtladı. Trabzonspor, üstüste 3. yenilgisini alarak, geçen sezon Şenol Güneş, Orhan Çıkrıkçı ve Vahid Halilhodziç` in takımın başında bulunduğu maçlardaki 4 maçlık rekoruna da yaklaştı. Trabzonspor geçen sezonun 6. haftasında Sivasspor` a 2 - 1 yenilmiş, 7. haftada Avni Aker` deki 2 - 0` lık Vestel Manisa yenilgisi sonrasında Şenol Güneş görevini bırakmıştı. Bordo-mavililer Orhan Çıkrıkçı yönetiminde çıktıkları Galatasaray karşılaşmaasından 4 -1`lik yenilgiyle ayrıldıktan sonra, Vahid Halilhodziç yönetiminde de Samsunspor` a 3 - 1 yenilerek, Süper Lig tarihinde ilk kez 4 hafta üstüste kazanamamışlardı.

SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ İLAÇ OLMADI

Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan`ın Sakaryaspor karşısında savunma bloğunu Çağdaş - Fatih ve Stepanov`dan kurarak Musa ve Mustafa Keçeli`yi hücuma dönük oynatması da bordo-mavililerin gol kısırlığına çare olamadı. Defansta özellikle Fatih Akyel`in tutuk oyunu ve son dakikalarda yaptığı hatayla takımın yenilgisinde başrolü oynaması eleştirilirken, Fatih` in kupa maçında dinlendirilebileceği ifade edildi. Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, takımla oynama geleneğini Sakaryaspor maçında da sürdürerek sahaya değişik 11`le çıktı. Doğan` ın özellikle Marcelinho` yu yedek bırakması, etkili olabileceği dakikalarda Gökdeniz` i dışarı alması tepki çekerken, Gökdeniz`in yerine oyuna giren Musampa da yine tutuk bir görüntü sergiledi. Buluştuğu topların yüzde 80` ini olumsuz kullanan Musampa` nın formunda hiçbir yükselme olmaması yöneticilerin de tepkisini çekerken, yönetimin büyük bölümünün bu oyuncunun devre arasında biletinin kesilmesi görüşünde olduğu vurgulandı.

ERSEN SUSTU, TRABZON DURDU

Trabzonspor`a sezon başında Musa Büyük` le birlikte Ankaraspor`dan alınan ve Lazaroni ile yıldızı barışmayınca takımda kendine yer bulamayan Ersen Martin, Ziya Doğan` geldikten sonra başladığı çıkışını mumla aratıyor. Doğan` ın oyun sisteminin merkezi olan ve hücum kurgusunun büyük bölümün kendi üzerine kurulan Ersen, Ziya Doğan` ın göreve gelmesinin ardından ilk 11` de görev yaptığı ilk maç olan Beşiktaş karşılaşmasında 2 gol atarak dikkatleri üzerine çekmişti. Sonraki hafta Konya` ya 1, Galatasaray` a 2 gol atan başarılı forvet bir anda sezon başından bu yana gol sıkıntısı çeken Trabzonspor` un umudu haline gelmişti. 3 maçtaki 5 golünün ardından suskunluğa bürünen Ersen, sonraki 5 lig maçında sadece 1 gol atabildi. Sakaryaspor karşılaşmasında çatlayan burun kemiğini korumak için maskeyle oynayan Ersen, kaçırdığı penaltıyla son haftalardaki hayal kırıklığına bir yenisini eklerken, bu oyuncunun performansındaki düşüşün giderilmesi için de yoğun çaba sarfediliyor. Forvet hattında Ömer Rıza ve Yattara`nın sakatlığı ve Umut Bulut` un da formsuzluğuna Ersen` in durumunun eklenmesi Trabzonspor` u gol sıkıntısına soktu. Doğan` ın, ¨Ersen artık rakip tarafından iyi kontrol ediliyor.¨ sözlerine rağmen oyun sisteminde değişikliğe gitmemesi de tepki çekti.

DOĞAN: TASARRRUF SİZDE

Trabzonspor`un Sakaryaspor karşısındaki son dakika golüyle aldığı yenilgi sonrası adeta şok olan Trabzonspor Teknik Direktör Ziya Doğan, ¨Yine bir hata sonucu golü yedik.¨ diyerek Fatih Akyel`e kızgınlığını dile getirirken, maçın ardından yöneticiler de ¨Her türlü tasarruf hakkınız var.¨ diyerek istenildiği takdirde görevden ayrılabileceğinin sinyalini verdiği iddia edildi. Başkan Nuri Albayrak` ın, yakın çevresine, Ziya Doğan` ın görevden ayrılması gibi bir düşünceyi aklına bile getirmediğine ifade ettiği ve ¨Trabzonspor` da sürekli istikrardan sözediyoruz. Biz Lazaroni seçimiyle yanlış yaptık ama hatamızdan dönerek Ziya Hoca` yı getirdik. Ziya hoca da bizimle birlikte gider. Sonuna kadar arkasındayız.¨ dediği öğrenildi. Bu arada Ziya Doğan, futbolcularına izin vermezken, çarşamba günkü Eskişehirspor kupa maçı hazırlıklarına hemen başlandı.

Ömür AVCI/TRABZON (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler Son Dakika

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title