Haberler

Trabzon: Fenerbahçe, Trabzonspor Deplasmanında 3 Puanı 2 Golle Aldı

Turkcell Süper Ligi'nin 15. Haftasında Lider Fenerbahçe, Zorlu Trabzonspor Deplasmanında 3 Puanı 2 Golle Aldı.

Turkcell Süper Ligi'nin 15. haftasında lider Fenerbahçe, zorlu Trabzonspor deplasmanında 3 puanı 2 golle aldı.

Maçı izleyen Bayındırlık ve İskan Bakanı ve Trabzonspor Kulübü eski başkanlarından Faruk Nafiz Özak Özak, Trabzonspor'un birtakım eksikliklerinin bulunduğunun Fenerbahçe karşısında görüldüğünü belirterek, İbrahim Yattara ve Szymkowiak'ın katılması ve devre arasında yapılacak 1-2 transferle Trabzonspor'un eski durumuna geleceğini ifade etti ve taraftarın sabırlı olmasını istedi.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak ise, mağlubiyetin ardından medyaya sakin olma tavsiyesinde bulunarak, istifanın çözüm olmadığını söyledi. Albayrak, "Göreve geleli 1 yıl oldu. Halen eksiklerimiz var. Bunları gidermek için çalışacağız. Önümüzde 2 maç daha var. Değişiklikler çözüm değil. Bir karar alınacaksa bunu tek başıma değil Yönetim Kurulu olarak alalım. Birlikte göreve geldik. Teknik heyetimizin de arkasındayız" dedi.

Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı İbrahim Hacıosmanoğlu da, ilk yarıda kötü oynadıklarını, 2. yarıda galip gelebilecek bir oyun ortaya koyduklarını ancak yine de maçı kaybettiklerini söyledi. Hacıosmanoğlu, "Hüseyin'in direkten dönen topu gol olsaydı, kimse Fatih Tekke diye bağırmayacaktı. Taraftarın tepkisini haklı buluyorum. Yapılması gereken en kısa zamanda yapılacak. Önümüzdeki maçları kazanarak ligi en iyi yerde bitirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, ilk yarıda çok kötü bir futbol sergilediklerini, ancak 2. yarıda toparlandıklarını ve oynadıkları oyunla galibiyeti hakettiklerini söyledi. Ölü bir toptan yenilen golle maçı kaybettiklerini belirten Doğan, "Beraberliği sağladıktan sonra galibiyete yakın taraftık. Bu maçtan alacağımız bir galibiyet, hem bizim hem de camiamız için büyük moral olacaktı, ancak olmadı. Amacımız ligin ilk yarısını en az kayıpla kapatmak ve 2. yarıda özlenen Trabzonspor'u izletmekti. Ancak puan kayıplarımız sürüyor. Bunun en kısa zamanda çaresine bakacağız" dedi. Doğan ayrıca, mağlubiyette yenilen hatalı gollerin payının büyük olduğunu da sözlerine ekledi.

Fenerbahçe Teknik Drektörü Zico ise, Trabzon'a 3 puan için geldiklerini ve bunu başardıkları için de çok mutlu olduklarını söyledi. Çok güzel bir karşılaşma oynandığını belirten Zico, "Futbolcularım, ilk yarıda sergiledikleri performansla bu maçı ne kadar çok kazanmak istediklerini gösterdi. İkinci yarının başında rakip baskı kurdu ve beraberliği yakaladı. Ancak tekrar gol bularak maçı kazanmayı başardık. Buraya 3 puan için gelmiştik, bunu başardık ve mutlu dönüyoruz" diye konuştu. Futbolcularının derbiye yakışır bir oyun sergilediğini dile getiren Zico, maçın hakemi Bülent Demirlek'le ilgili olarak da şunları söyledi:

"Bugün anlayamadığım en büyük şey, Uğur'a arkadan yapılan hareketti. Bu hareketin karşılığı kırmızı karttı, ancak hakem sarı kart gösterdi ve devamında da golü yedik. Hakem sertliğe müsamaha gösterdi. Bu nedenle hakeme güvenemedik. Belki de bu maça hazır değildi."

Fenerbahçeli futbolcular Uğur Boral ve Deniz Barış, Trabzonspor karşısında iyi mücadele ettiklerini belirterek, "Kazandığımız için çok mutluyuz. Perşembe günü de Celta Vigo'yu yenerek galibiyet serisini sürdürmek istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title