Haberler

Trabzon'da Helikopter Kazası

Trabzon Valisi Nuri Okutan, Kara Saplanan Helikopterde Bulunan 7 Kişinin Sağlık Durumunun İyi Olduğunu Söyledi. 3'ü Fransız 6 Kişinin Kayarak 2.5 Kilometre Mesafedeki Yayla Köylerine Ulaşmaya Çalıştığını Belirten Okutan, "Kayakçılar Yayla Köylerine Sığındıktan Sonra Helikopterle Onları Alacağız" Dedi.

Trabzon Valisi Nuri Okutan, kara saplanan helikopterde bulunan 7 kişinin sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. 3'ü Fransız 6 kişinin kayarak 2.5 kilometre mesafedeki yayla köylerine ulaşmaya çalıştığını belirten Okutan, "Kayakçılar yayla köylerine sığındıktan sonra helikopterle onları alacağız" dedi.

Fuarcılık çalışmaları konusunda incelemelerde bulunmak üzere Almanya'ya giden Trabzon Valisi Nuri Okutan, İstanbul'da Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda basın mensuplarının Trabzon'da meydana gelen helikopter kazasıyla ilgili sorularını cevapladı.

Fransız 3 profesyonel kayakçının bir helikopter kiralayarak saat 08:00 sıralarında Trabzon'dan havalandığını belirten Okutan, şöyle konuştu: "Geri dönüş sırasında helikopter Şekersu Yaylası dediğimiz mevkide iniş sırasında ya da alçak uçuş sırasında kara saplanıp yan yatıyor. Bir kanadı kırılıyor. Helikopterde bulunan 7 kişiden biri Uzungöl'e ulaşmış. 3'ü Fransız 6 kişiyle irtibat halindeyiz. Kayarak yayla köylerine ulaşmaya çalışıyorlar. Biz orayla da irtibatlıyız. Onları yayla köylerine yönlendiriyoruz. Herhangi bir sorun yok. Sağlık durumları iyi. Yaklaşık 2.5 kilometrelik bir mesafe var helikopterin düştüğü yer ile köylerimiz arasında. Bu saatlerde ulaşımları sağlanmak üzere. Kayakçılar yayla köylerine sığındıktan sonra helikopterle onları alacağız. Daha sonra da helikopter kurtarma çalışmalarına başlanacak."

Olayın kontrol altında olduğunu ifade eden Okutan, "Şu an üzücü bir durum yok. Ucuz atlattığımızı düşünüyorum" diye konuştu.

Vali Okutan, Trabzon'da İl Özel İdaresinin de ortak olduğu bir fuarcılık şirketi bulunduğuna dikkat çekerek, "Biz Trabzon'da fuarcılığı geliştirmek istiyoruz. Hannover fuarcılık açısından önemli bir yer. Oradaki birikimleri öğrenmek adına Almanya'ya gidiyoruz" ifadelerini kullandı.

(ÖFA-ED-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title