Haberler

Trabzon'a Güney Koreli Damat Geldi 1

Trabzon'da yaşayan Gizem Kör (25), öğrendiği Kore dili sayesinde internette tanışarak aşık olduğu Güney Koreli Makine Mühendisi Chang Hee Le (35) ile dünya evine girdi.

Trabzon'da yaşayan Gizem Kör (25), öğrendiği Kore dili sayesinde internette tanışarak aşık olduğu Güney Koreli Makine Mühendisi Chang Hee Le (35) ile dünya evine girdi. Sevdiği kız için Müslümanlığı seçen Chang Hee Le ile Gizem Kör için imam nikahı da kıyıldı. Dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'de balayına çıkan çift, bundan sonraki yaşamlarını Güney Kore'de sürdürecek.

Düzköy ilçesi Çayırbağı Mahallesi'nde oturan üniversite Büro Yönetimi mezunu olan Gizem Kör, merak saldığı Kore dilini öğrenmek için 3 yıl önce internet üzerinden araştırma başlattı. Kore dili ile yayınlanan yazıları takip eden, müzikler dinleyen Gizem, tanıştığı Korelilerle iletişime geçerek arkadaş grubu oluşturdu. 2015 yılında Türkiye'ye gelmek isteyen arkadaşlarını davet eden Gizem, misafirlerini ağırladı, onlara Trabzon'u gezdirdi. Bu sayede Kore dilini geliştiren Gizem, grupta bulunan Chang Hee Le ile arkadaş oldu. İlişkilerin ilerleten Gizem ile Chang Hee Le, internet üzerinden sürdürdüğü görüşmelerinde de geçen süre içinde birbirine aşık oldu. Türkiye'ye gelen Chang Hee Le, Gizem'in ailesi ile tanıştı. Ailelerinde rızasını alan ikili evlenmeye karar verdi. Güney Kore'de nikah kıyan çift, 11 Şubat'ta da Trabzon'un Düzköy ilçesinde düğün töreni yaptı. Müslümanlığa geçen Chang Hee Le ile Gizem'in imam nikahı da kıyıldı. Dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'de balayına çıkan çift, önümüzdeki günlerde döneceği Güney Kore'ye yerleşerek burada hayatlarını sürdürecek.

Kore dilini vakit buldukça öğrenmeye çalıştığını anlatan Gizem Kör, Kore dili için Trabzon'da pratik yapmam pek mümkün değildi. İnternet üzerinden görüştüğüm arkadaşlarım vardı. Türkçe öğrenmeye çalışan arkadaşlarım vardı. Onlarla konuşarak hem kendimi geliştirdim hem de Korelilere Türkçe öğretmiş oldum. Ben Korece öğrenirken internet üzerinden tercümanlık sitesi vardı. Orada Chang Hee Le'nin iş arkadaşları Trabzon'a analiz yapmaya geliyorlardı. 'Biz geleceğiz bize tercüme yapar mısın' diye teklifte bulundular. Kabul ettim. Burada vakit geçirdik dedi.

'AİLEM ONU ÇOK SEVİYOR'

3 yıldır Chang Hee Le'nin ülkesine gidip geldiğini anlatan Gizem Kör, İnternet üzerinden sıkça konuşuyorduk. Sonra Türkiye'ye gelmek istediğini söyledi. Trabzon'a gelip ailemle tanışmak istedi. O şekilde ilerledi aileme çocukluğumdan beri 'Ben yabancı biri ile evlenmek istiyorum' diyordum. Şakasına söylüyordum. Onlarda o söylemlerimden şaka yaptığımı zannediyorlardı ciddiye almadılar beni. Çağır gelsinler dediler. İstanbul'a varana kadar gelmez diye düşündüler. Sonra zaten ailem olayın ciddiyetinin farkına vardı. Ailem onu çok seviyor, çok benimsediler. Aileden biri olarak görüyorlar diye konuştu.

MÜSLÜMAN OLDU

Chang Hee Le'nin Trabzon'u tanımadan ön yargıları olduğunu anlatan Gizem, Başta 'Anne, baba ' olmak üzere Türkçe birkaç kelime öğrendi. Şiveden dolayı 'Bu ne demek' diye sorduğu çok oldu. Onun dışında Türk yemeklerini, kültürünü, düğünlerini Türk insanının sıcakkanlılığını çok sevdi. Kendisi 'Kore'de olmayan bir şey bu' dedi. İlk başlarda Müslümanlığı kabul etmedi. Bu yaşa kadar farklı bir kültürden gelmiş babam 'Zorlamamam' gerektiğini söyledi. Yani inatlaşarak onunla bir yere gidemeyeceğimi belirtti. Zamanla ona bırakıp kendinin araştırarak öğrenmesi ve kabullenmesi gerektiğini söyledi. Öyle de oldu. İslamı yabancı ülkelerde daha sert lanse edildiği için oradan çok çekimserdi. Onu da aştık zamanla. Müslümanlığı kabul etti. İmam nikahımızı da yaptık. Normal nikahımızı Kore'de kıydık. Bizim gibi onlarda düğün falan yok. Evrakları toplayıp gidip imza atıyorsunuz. Fotoğraf çekmek gibi adetleri bile yok ifadelerini kullandı.

'BİZE HER YER TRABZON'

Güney Koreli Chang Hee Le de çok sevdiğini belirttiği Gizem'i iyi ki tanıdığını söyledi. Trabzon eniştesi olmaktan mutlu olduğunu ifade eden Chang Hee Le çok iyi insanlarla tanıştığını ifade etti. Karadeniz'i çok sevdiğini de kaydeden Güney Koreli damat Chang Hee Le, Trabzon'un ünü dünyaya yayılan ve halk arasında popülerleşen 'Bize her yer Trabzonö sloganını da dillendirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güney Kore Trabzon Uzungöl Düzköy Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title