Haberler

Toroslar'da Mekân, Akdeniz'de Zaman: Ben Akseki'yim"

Torosların üzerine kurulan Akseki'nin doğal güzellikleri ve farklı kültürlere açık yapısı "Ben Akseki'yim" adlı albüm esere ve "Toroslar'da Mekan, Akdeniz'de Zaman: Ben Akseki'yim" sergisine taşındı.

Torosların üzerine kurulan Akseki'nin doğal güzellikleri ve farklı kültürlere açık yapısı "Ben Akseki'yim" adlı albüm esere ve " Toroslar'da Mekan, Akdeniz'de Zaman: Ben Akseki'yim" sergisine taşındı.

Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi'nde yapılan etkinlikte konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Akseki'nin özellikle Kasımpaşa'daki anlamının büyük olduğuna değinerek, "Kasımpaşa demek yarım Akseki demektir. Bu etkinlikte kültürünü anlatan çok güzel fotoğraflarla Akseki'yi burada ağırlamış olmaktan duyduğumuz mutluluğu ifade etmek istiyorum" dedi.

Demircan: "Yeni Türkiye, unuttuğu yerlerini keşfedeceği bir döneme girecek"

Beyoğlu'nun her kültürü bünyesinde barındıran büyük bir kervansaray olduğuna dikkati çeken Demircan, şunları söyledi:

"Anadolu'dan, doğudan gelenlerin hepsinin Avrupa'ya gitmek için mekan tuttukları bir yer Beyoğlu. Öte yandan Avrupa'dan doğuya gidenlerin de mekan tuttukları bir yerdir. Bir kültürler buluşması. Dolayısıyla bu mekanda her yere ait izler var. Farklı dinler, diller ve kültürlerle burası İstanbul'un özeti. Türkiye giderek şehirleşti. Önce şehirlerimizi ihya etmemiz gerekiyor ama Anadolu kültürünün de bir hazine olduğunu unutmamamız lazım. Her yerde kendine ait güzellikleri var. Yeni Türkiye, unuttuğu yerlerini keşfedeceği bir döneme girecek."

Antalya'nın ilçesi Akseki Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal da, bir insanın hayatında yaşayabileceği en büyük mutluluğa sahip olduğunu belirterek, "Fotoğraf sanatçısı Attila Durak beyle Akseki'ye geldiğinden beri tanışıyoruz. İnanıyorum oraları severek, gönül gözüyle görerek fotoğrafladı ve sizler de bu şaheseri görmektesiniz. Akseki, var olduğundan beri hep ilkleri meydana getirmiştir. Bu fotoğraf sergisi ve kitabın Türkiye çapında hafızaları korumak adına bir ilk olacağına inanıyorum" açıklamasında bulundu.

Serginin Sanat Yönetmeni Attila Durak ise Akseki'nin, Anadolu ve Anadolu'daki bütün kültürlerin bir kesiti olduğunu aktararak, "Yaklaşık 50 kişi iki buçuk yıldır bilfiil çalıştı. 'Ben Akseki'yim' kitabında 41 akademisyen makaleler yazdı. 24 fotoğraf sanatçısı fotoğraf çekti" ifadelerini kullandı.

Durak: "Bu çalışma Akseki'nin hafızasının bir başlangıcıdır"

-Ben Akseki'yim adlı eserde sadece Akseki'ye yazılmış 576 sayfalık bir metnin olduğunu dile getiren Durak, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu çalışma Akseki'nin hafızasının bir başlangıcıdır. Daha önce hafızası yoktu. Çünkü yazılı değildi. Büyüklerimiz dilden dile aktarıyordu. Ama şu anda yemeğiyle, kültürüyle yazılı hale geldi. Biz bir şeyi bitirmedik, başlatıyoruz. Akseki bunu burada başlattı. Bu top ilerleyip büyümek zorunda. Bu kadar Aksekili buradaysa ve gönül veriyorsa biz bir kıvılcım başlattık demektir. Akseki'yi daha ileri götürecek çalışmalar yapılacağına inanıyorum."

Akseki, çevre kültür bölgesi ve yaşam alanlarının 33 farklı başlıkta ele alındığı proje kapsamında 12 bin kilometre kat edilerek makaleler yazıldı, fotoğraflar çekildi.

Sergi, Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi'nde !0 Ocak'a kadar devam edecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Toroslar Türkiye Akdeniz Akseki Kültür Sanat Haberler

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken çıkış: Yargı eleştirilemez değildir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken çıkış: Yargı eleştirilemez değildir

İsrailli temsilci, Birleşmiş Milletler'in Filistin kararını imha makinesine attı

İsrailli temsilci, Birleşmiş Milletler'in Filistin kararını imha makinesine attı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title