Haberler

Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi Belediyesi ve Belediye İş Sendikası Arasında Sözleşme İmzanlandı.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi belediyesi ve Belediye İş Sendikası arasında sözleşme imzanlandı.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası Zonguldak Şubesi arasında görüşmeleri tamamlanan ve masa başında bağlanan Toplu İş Sözleşmesi için Yaşlılar Gençler Evi'nde imza töreni düzenlendi. Törene Belediye Başkanı Murat Sesli, Başkan Yardımcıları İbrahim Güven ve Fen İşleri Müdürü Saim Ulucan'ın yanı sıra bazı Belediye Meclis Üyeleri, Belediye-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Cavit Zülfikar, sendika yetkilileri ve belediye işçileri katıldı. Cavit Zülfikar, "Belediyelerin, meclis gündeminde olan Gelir Yasası'nı büyük bir umutla bekliyoruz. Yasa çıktığı takdirde belediyelerimizin gelirleri ve hizmet kalitesi artacak. Belediyelerimiz, işçi ve memurlarına maaşlarını zamanında verebilme imkanına kavuşacaklar. Bu nedenle bu yasa belediyelerimiz ve bizim için çok önemli. Yasanın, sene sonuna kadar çıkmasını umut ediyoruz" dedi.

Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli ise, "Bende esnafın, işçilerin durumunun çok iyi biliyorum. Daha önce 4 işyerimde 72 çalışanım vardı. Biz önce çalışanlarımızın yevmiyelerini veriyorduk. Belediyede de anlayışımız bu. Ereğli Belediyesi geçmişten bugüne çalışanlarının maaşlarını aksatmadı, bizim zamanımızda da aksatmayacak. Bizden sonra geleceklerin de aynı prensibi benimseyeceklerine inanıyoruz. Buna göre en üst seviyede maaş alanların maaşlarında yüzde 12, en alt seviyede maaş alanların maaşlarında ise yüzde 25 artış olmuş olacak. Bizim patronumuz Ereğli halkı. Belediye çalışanlarından, ilçe halkına güler yüzlü olmalarını bekliyoruz. Vatandaşları müşteri gibi görün. Zaten belediyede işi olmayan biri belediyeye gelmez. Çalışanlarımızdan, belediyeye gelen vatandaşlarımızın işlerini halledebilmek için canı gönülden çalışmalarını istiyoruz. Belediye çalışanlarının maaşlarını çektiği bankaların verdiği promosyonun yasaya göre yüzde 60'ı çalışana yüzde 40'ı da belediyeye kalması gerekiyor. Ancak Ereğli Belediyesi, promosyonların tamamını işçisine vererek bir ilke daha imza atmış bulunuyor. Belediye olarak çalışanlarımıza verilen promosyondan neden belediyeye de bir pay alalım ki" dedi.

(BA-ET-Y) 14.04.2008 19:12 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title