Haberler

Tokat'ta 10. Kur'an Sempozyumu

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Hasan Elik, "Kur'an-ı Kerim'den Hareketle Dünyanın En Temiz İnsanını, En Temiz Toplumunu İnşa Edebilirsiniz" Dedi.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Hasan Elik, "Kur'an-ı Kerim'den hareketle dünyanın en temiz insanını, en temiz toplumunu inşa edebilirsiniz" dedi.

Tokat'ta Fecir Yayınevi, İmam Hatip ve İlahiyat Mezunları Derneği ve Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği "10. Kur-an Sempozyumu" başladı. "İslam Eğitimi Tasavvuru ve Kur'an" konulu konferansa İstanbul Üniversitesi Anabilim Başkanı Prof. Dr. Mahmut Kaya ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Hasan Elik konuşmacı olarak katıldı. Oldukça yoğun bir katılımın olduğu sempozyumda Doç. Dr. Hasan Elik, Batı dünyası 200 yıldır ne dediyse kutsal kitap adına

hepsinden vazgeçildiğini söyleyerek, "Biz bu şekilde Kur'an-ı alanın dışına çıkartırsak felakettir. Kur'an-ı Kerim'den hareketle dünyanın en temiz insanını, en temiz toplumunu inşa edebilirsiniz. Bugün yüzlerce, binlerce kurumun emek ve insanla, kanunla, hukukla, mahkemeyle bir takım müeyyidelerle sağlamaya çalıştığı huzur ve güveni dünyanın en cahil mümini gönüllü itaat sayesinde gerçekleştirmiştir. Bu memlekette Kur'an bilgisi eskiye göre arttı. Herkesin evinde iki tane, üç tane meal var. Osmanlı toplumu,

Müslüman toplumu dini anlamadığı için geri kalmadı. Dünyayı anlamadığı için geri kaldı" diye konuştu.

Sempozyumun ilk günü Prof. Dr. Salim Öğüt, Prof. Dr. Hayati Hökelekli, Prof. Dr. Mustafa Köylü, Yrd. Doç. Dr. Süleyman Akyürek, Doç. Dr. Nurullah Altaç'ın konuşmacı olarak katıldığı "Kuran'ın Eğitime Getirdiği Değerler" konulu ikinci oturumla devam etti. 10. Kur'an Sempozyumu, pazar günü yapılacak olan 3 ve 4. oturumla sona erecek.

(Nİ-SA-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title