Haberler

Tokat: Kazova-kelkit-topçam 4. Altın Domates Festivali

Tokat Valiliği ve belediyenin organizasyonuyla düzenlenen "Kazova-Kelkit-Topçam 4. Altın Domates Festivali" 07-13 Ağustos 2006 tarihleri arasında yapılacak.

Tokat Valiliği ve belediyenin organizasyonuyla düzenlenen "Kazova-Kelkit-Topçam 4. Altın Domates Festivali" 07-13 Ağustos 2006 tarihleri arasında yapılacak.

Konuyla ilgili olarak Valilik Kütüphanesi'nde basın toplantısı düzenleyen Tokat Valisi Erdoğan Gürbüz, şenlikleri düzenlemekteki amaçlarının Tokat'ın domatesini dünyaya ve Türkiye'ye tanıtmak olduğunu söyledi. Vali Gürbüz, "Tokat'ta geçtiğimiz yıl 550 bin ton rekolte elde edilmişti. Bu sene bunu ikiye katlıyoruz. 1 milyon 100 bin ton domates üretimi hedefleniyor. Domatesimiz markalaştıktan sonra 50 vilayete satış yapmaya başladık. 9 ülkeye de domates ihracatı yapıyoruz. Ama üreticilerimiz artık tek başına domates ekmesin. Domatesin yanına biber ve patlıcan ekmeleri kendilerinin menfaatine olacaktır" dedi.

Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek ise, kültürel etkinliklerin yanında kentin temel ürünü olan domatesin tanıtımının yapılması arzusunda olduklarını söyledi. Başkan Çiçek, "Domatesin Tokat ekonomisine sağlamış olduğu katkı dikkate alınırsa Cumhuriyet tarihinden günümüze kadar ürün bazında en büyük katkıyı sağlayan ürün haline gelmiştir" diye konuştu. AK Parti Tokat Milletvekili Resul Tosun da, domatesin yöre açısından önemine değinerek, festival programının tanıtımda önemli olduğuna işaret etti.

1 hafta sürecek olan Kazova-Kelkit-Topçam 4. Altın Domates Festivali çerçevesinde, yemek yarışması, müzik şöleni, yüzme yarışması, sünnet şöleni ve panel programları yapılacak. Ayrıca festival kapsamında beldelerde çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Festivalin final gecesinde ise ünlü sanatçılar Murat Başaran ve Müşerref Akay'ın sahne alacağı kaydedildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title