Haberler

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Brüksel'e Gitti

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve İkv, Brüksel'de 'Seçimlerden Sonra Türkiye Ekonomisi' Konusunda AB Kurumları Çalışanlarını Bilgilendiriyor. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Başkanlığındaki Heyet, Bir Haftalık Arayla, ABD'den Sonra AB Kurumları Çalışanlarına da Türkiye Ekonomisini Anlatacak.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve İKV, Brüksel'de 'Seçimlerden Sonra Türkiye Ekonomisi' konusunda AB kurumları çalışanlarını bilgilendiriyor. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki heyet, bir haftalık arayla, ABD'den sonra AB kurumları çalışanlarına da Türkiye ekonomisini anlatacak.

TOBB ve İKV tarafından yürütülen 'Window to Turkey' projesi kapsamındaki ikinci toplantı, bugün Brüksel'de gerçekleştirilecek. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İKV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Haluk Kabaalioğlu ile Türkiye'nin AB Daimi Temsilcisi Büyükelçi Volkan Bozkır'ın açılış konuşmalarını gerçekleştireceği 'Window to Turkey' toplantısına, TEPAV Direktörü Prof. Dr. Güven Sak, TEPAV İstikrar Enstitüsü Direktörü Süreyya Serdengeçti ve Sabancı Üniversitesi'nden Doç. Dr Hasan Bülent Kahraman da

katılacak. Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyet yarın Türkiye'ye dönecek. TOBB'dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de Temmuz ayından sonra gerçekleşen parlamento ve 11. Cumhurbaşkanı seçimi süreçleri Avrupa Birliği kurumları tarafından yakından izlendi. Aynı çevrelerde, siyasi ve ekonomik gelişmelere ilişkin bilgi eksikliğine dayalı yanlış ve eksik değerlendirmelere de sıkça rastlanır oldu. İKV ve TOBB'un, 12 Temmuz 2007 tarihinde 'Window to Turkey' projesi kapsamında gerçekleştirdiği ilk toplantıda,

Türkiye'deki siyasi süreç incelenmişti. Bu defa, Türkiye ekonomisinin 2007 performansı ve seçim sonrası dönemde ekonominin öncelikleri ve beklentiler konusunda bilgilendirme yapılacak.

Brüksel'de gerçekleştirilecek seminere, Avrupa Konseyi, Avrupa Komisyonu, Avrupa Parlamentosu, Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesi ve çeşitli düşünce kuruluşundan temsilciler katılıyor.

(MÜG-MAY-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title