Haberler

Tnt Ekspres Kitap Toplama Kampanyası 8. Kez Başlıyor

Türkiye'nin En Başarılı Kitap Kampanyalarından Biri Olan Tnt Ekspres Türkiye Kitap Toplama Kampanyası 8. Kez Başlıyor.

Türkiye'nin en başarılı kitap kampanyalarından biri olan TNT Ekspres Türkiye Kitap Toplama Kampanyası 8. kez başlıyor.

TNT Ekspres Türkiye Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Zeytinburnu Şubesi ile birlikte 2000 yılından beri sürdürdüğü kitap toplama kampanyası her yıl olduğu gibi bu yıl da Mart ayının son haftasında kutlanan kütüphaneler haftasında sekizinci kez başlıyor ve Eylül ayındaki ilköğretim haftasına kadar devam ediyor. TNT Ekspres Türkiye kuryeleri 444 0 868 no'lu telefonu arayarak kitap bağışlamak isteyenlerin kitaplarını kapılarından ücretsiz olarak teslim alıyor.

Kampanya kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı'nın öngördüğü yayınlar ile gençlik klasikleri, çocuk klasikleri, klasikler, üniversite ve Anadolu liseleri hazırlık kitapları, çocuk hikayeleri, psikoloji kitapları, çocuk romanları ve öğretmen eğitim kitapları toplanıyor.

İlk kez 2000 yılında TNT Ekspres'in kendi çalışanları ile müşterileri arasında başlattığı kitap toplama kampanyası halkın da ilgi göstermesiyle Türkiye'nin dört bir yanına ulaşan dev bir kampanya haline geldi. TNT Ekspres'in kitap toplama kampanyası ile 7 yıl içinde 1235 okula yaklaşık 2 milyon kitap bağışlandı ve yüzbinlerce öğrenciye umut ışığı oldu.

Kampanya süresince Türkiye'nin neresinde olursa olsun kampanyaya katılmak isteyenlerin adresinden TNT Ekspres Türkiye kuryeleri tarafından ücretsiz teslim alınan kitaplar daha sonra TNT Ekspres Türkiye çalışanları tarafından gönüllü tasnif ediliyor. Büyük bir titizlikle hazırlanan kitaplar, gidecekleri okulların önceliklerine ve ihtiyaçlarına göre ayrılıyor. TNT Ekspres TIR'larına yüklenen yüz binlerce kitap yeni sahiplerine teslim edilmek için yola çıkıyor.

Rakamlarla Kitap Kampanyası 2000-2006 yılları toplam bağış yapan kişi ve kurum sayısı 13 bin 838, toplanan kitap sayısı 2 milyon, TNT Ekspres gönüllüleri 350 kişi, gönüllü çalışma günü 215, kitap götürülen okul sayısı 1235, okul başına kitap sayısı 1620 olarak gerçekleşti.

(CHT-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title