Haberler

TMSF Bayraktar Holding ile Anlaştı

Bayraktar Holding, Egebank Davası Nedeniyle Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) ile Bir Sulh Anlaşması İmzalandığını, Fon'a Ödeme Yapıldığını ve Tarafların Davalarından Karşılıklı Olarak Feragat Ederek İhtilafın Sona Erdirildiğini Bildirdi.

Bayraktar Holding, Egebank davası nedeniyle Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) ile bir sulh anlaşması imzalandığını, Fon'a ödeme yapıldığını ve tarafların davalarından karşılıklı olarak feragat ederek ihtilafın sona erdirildiğini bildirdi.

Bayraktar Yatırım Holding'den yapılan yazılı açıklamada, holdingin, yönetim ve denetimi TMSF'ye geçen Egebank sürecinde hem kurumsal itibarını hem de kamunun çıkarlarını düşünerek bir adım attığı belirtildi.

Açıklamada, Bayraktar Holdingin Egebank'ı 1998 yılının Mayıs ayında yeni sahibine devrettiği, ancak bu tarihten yaklaşık 2 yıl sonra Egebank'a el konulmasıyla başlayan “hukuki bir sürecin içine sürüklendiği” kaydedildi.

Karşılıklı açılan davaların yaklaşık 8 yıldır devam ettiği hatırlatılan açıklamada, şöyle denildi: “Bu çok karmaşık ve dağınık hukuki sürecin daha da uzayacağı açıkça görülmektedir. Bir türlü sonuçlanamayan bu süreç gerek grubumuza, gerek ailemize zarar vermekte, kuruluşlarımızın ticari itibarını olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle, bu uzun ve çözümsüz sürecin daha fazla uzamaması, tarafların yıpranmaması için bir karar alınması zorunluluğu doğmuş bulunmaktadır. Sonuçta, Egebank A.Ş. davası nedeniyle TMSF ile bir sulh protokolü imzalanmış, Fona ödeme yapılmış ve taraflar davalarından karşılıklı olarak feragat ederek bu ihtilafı sona erdirmişlerdir.”

BORSA AÇIKLAMASI

Bu arada, Ege Endüstri ve Ticaret A.Ş'den Borsaya yapılan açıklamada da, Bayraktar Yatırım Holding A.Ş. tarafından bugün gönderilen yazı ile Bayraktar Grubu ile TMSF arasında mevcut tüm ihtilafların sona erdirilmesi için bir protokol imzalandığı, bu protokol hükümleri çerçevesinde Ege Endüstri'nin TMSF ile olan dava ve ihtilafların sona ereceği, protokole konu ödemelerin tümüyle protokolü imzalayanlar tarafından yapılacağı ve şirkete herhangi bir mali yük gelmeyeceği bilgisinin verildiği bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title