Haberler

TMSF 3. Etap Ödemelerine Pazartesi Günü Başlıyor

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), 3. Etap Bono Ödemelerine 26 Kasım Pazartesi Başlıyor.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), 3. etap bono ödemelerine 26 Kasım Pazartesi başlıyor.

TMSF'den yapılan açıklamaya göre, ilk etap kapsamında yer almayan başvurular ile eksik evraklarını tamamlayanlara yönelik olarak, başvuru bilgileri ile sistem kayıtları eşleştirilen ve ayrıca hesap mutabakatları sağlanan 3 bin 175 hak sahibine 163.840.273,89 YTL ödenecek. Ödemelere T.C.Ziraat Bankası A.Ş. Şubeleri aracılığıyla 26 Kasım 2007 günü başlanacak.

Ödeme için gerekli belgeler şunlar: "Vatandaşlık numarasını havi resmi kimlik belgesi veya pasaportun aslı T.C. Ziraat Bankası A.Ş.'ne ibrazı ile görülmesi sağlandıktan sonra, bankaya verilmek üzere hak sahibince onaylı bir fotokopisi, hesap cüzdanı veya menkul kıymet satış işlem sonuç formunun veya alacağın varlığını tevsik edici belgelerin aslı, yerleşim yeri adresini gösterir resmi belge aslı, bankada işlemin yapıldığı tarih ile ödeme için başvurunun yapıldığı tarih arasında hak sahibinin kimlik

bilgilerinde meydana gelen değişiklikleri gösterir resmi mercilerce onaylanmış belge".

Öte yandan, verilen bilgiye göre, ödemenin gerçekleştirilebilmesi için başvuruda bulunan her mudinin 2007/12398 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ekinde yer alan "taahhütname ve ibranameyi" kayıtsız şartsız imzalaması gerekiyor. Yeni başvuranlar ile eksik evraklarını tamamlayanların yer alacağı 4. etap ödemeler için ise, TÜFE faiz oranı üzerinden ödemelerini almak isteyen hak sahiplerinin, bir dilekçe ile yukarıda istenen belgeleri Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başvuru Kabul Merkezi-Büyükdere Cad. Bentek İş

Merkezi No: 47 Kat: 1 Mecidiyeköy-İstanbul adresine posta yolu ile göndermeleri veya özel şirketler aracılığıyla imza karşılığı teslim ettirmeleri gerekiyor.

Başvuruları değerlendirilip, başvuru bilgileri ile sistem kayıtları eşleştirilen ve ayrıca hesap mutabakatı sağlanan hak sahiplerine yapılacak 4. Etap ödemenin 2007 yılı Aralık ayı sonuna kadar yapılması planlanıyor.

Fon'a yapılan bazı başvurular mahkeme kararlarına veya icra takiplerine dayandırılıyor. Bakanlar Kurulu Kararı'na göre TMSF'nin mahkeme kararlarına veya icra takiplerine dayalı ödeme taleplerini doğrudan yerine getirmesi mümkün değil. Bu tür taleplerin doğrudan BDDK ve/veya SPK'ya yapılması gerekiyor.

(SŞ-SŞ-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title