Haberler

Tkb, İstanul Risk Sermayesi Girişimine Katılım Anlaşmasını İmzalıyor

Türkiye Kalkınma Bankası (TKB), Avrupa Yatırım Bankası'nın grup şirketi Avrupa Yatırım Fonu (European Investment Fund–EIF) öncülüğünde kurulan ve hedef büyüklüğü 200 milyon euro olan İstanbul Risk Sermayesi Girişimine katılıyor. Bu girişimde 10 milyon euro payla yer alacak olan TKB'nin katılımına ilişkin anlaşma yarın Lüksemburg'da imzalanacak. TKB'den yapılan açıklamada, anlaşmayı Genel Mü...

Türkiye Kalkınma Bankası (TKB), Avrupa Yatırım Bankası'nın grup şirketi Avrupa Yatırım Fonu (European Investment Fund–EIF) öncülüğünde kurulan ve hedef büyüklüğü 200 milyon euro olan İstanbul Risk Sermayesi Girişimine katılıyor.

Bu girişimde 10 milyon euro payla yer alacak olan TKB'nin katılımına ilişkin anlaşma yarın Lüksemburg'da imzalanacak.

TKB'den yapılan açıklamada, anlaşmayı Genel Müdür Abdullah Çelik'in imzalayacağı belirtilirken, uluslar arası nitelikteki bu girişimin hedef yatırım alanının Türkiye olduğu, nihai olarak tüm sektörlerde yüksek büyüme potansiyeline ve güçlü rekabetçi yapıya sahip şirketlere yatırımın amaçlandığı bildirildi. Açıklamada, "Söz konusu girişim, güvenli ve sürdürülebilir bir ortam oluşturmayı ve kurumsal yönetim ilkelerine uyumu da hedeflemesi nedeniyle Türk Özel Sermaye Sektörü'nün gelişimine olumlu katkıda bulunacak" denildi.(ANKA)

(ES/NB/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title