Haberler

Tiflis: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Tiflis'te

Gürcistan Başkenti Tiflis'e Gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Tiflis Belediye Başkanı Gigi Ugulava ile Görüştü.

Gürcistan başkenti Tiflis'e gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Tiflis Belediye Başkanı Gigi Ugulava ile görüştü.

Gürcistan ile Türkiye arasında her alanda gelişmekte olan ilişkilerin ayaklarından biri olan İstanbul-Tiflis belediyeleri arasındaki işbirliğinin önemine değinen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, Haziran ayında İstanbul'da düzenlenen 'Tiflis Kültür Günleri'nin ardından Tiflis'te de 'İstanbul Kültür Günleri' gerçekleştirileceğini ifade etti. Başkan Topbaş, "İki ülke arasındaki kültürel etkileşimin daha geniş bir alana yayılarak kalıcı olmasını ümit etmekteyiz" dedi.

Tiflis Belediye Başkanı Gigi Ugulava da İstanbul ile Tiflis arasında bir kültür yolu oluşturulduğunu ifade ederek, İstanbul ile ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkilerin geliştirmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Tiflis'te yarın başlayacak olan İstanbul Kültür Günleri çerçevesinde Anadolu Ateşi dans grubu, İstanbul Mehter grubu Gürcü seyircilerle buluşacak ayrıca Türk ressamların eserleri çeşitli resmi salonlarda izlenime sunulacak. 3 gün sürecek olan İstanbul Kültür Günleri, şarkıcı Mustafa Sandal'ın konseriyle son bulacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title