Haberler

THY'nin Hedefi Tüm Sınıflarda 'En İyi' Olmak...

Skytrax şirketi tarafından yapılan 2010 değerlendirmesinde 'ekonomi sınıfında dünyanın en iyi ikram veren havayolu' seçilen Türk Hava Yolları'nın hedefi gelecek sene business ve first class'ta da en iyi olmak.

Skytrax şirketi tarafından yapılan 2010 değerlendirmesinde ' ekonomi sınıfında dünyanın en iyi ikram veren havayolu' seçilen Türk Hava Yolları'nın hedefi gelecek sene business ve first class'ta da en iyi olmak.

Havacılık endüstrisinin 'Oscar'ları olarak adlandırılan ve bu yıl 11'incisi gerçekleştirilen "Skytrax Ödülleri En İyi Havacılık Şirketleri 2010 sıralamasında Türk Hava Yolları ve Do&Co ikram şirketinin ortak kuruluşu Turkish Do&Co, ekonomi sınıfında verdiği ikram hizmeti ile dünyanın en iyisi seçilmişti. THY Genel Müdürü Temel Kotil ve Do&Co Yönetim kurulu Başkanı Atilla Doğudan bu anlamlı ödülü pasta keserek kutladı.

KOTİL: SENEYE TÜM SINIFLARDA EN İYİ OLACAĞIZ

THY Genel Müdürü Temel Kotil, Skytrax'ın THY'yi ekonomi sınıfında dünyanın en iyi ikram veren şirketi seçtiğini belirterek, "İkramın kendisinin önemli olduğu gibi aynı zamanda sunumu da önemli. Atilla Doğudan DO&CO adına, ben de THY adına söz verdik. Gelecek sene buraya geldiğimiz zaman ekonomi, business ve first class'ta, hepsinde birinci olacağız. Buradan başlayarak bütün hizmet dallarında birinci olacağız" dedi. DO&CO Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Doğudan da ikram ürünlerinin tamamını Türkiye'den aldıklarını ve tümünün taze olduğunu belirterek, "İstanbul'daki mutfağımızda 1000 kişi yapıyor bu yemekleri. Günde 80 bin kadar yemek yapıyoruz. THY, başka havayollarının misafir azalttığı bir dönemde bu servisi yükselterek müşteri memnuniyetini yükseltmiş oluyor" diye konuştu.

UÇAN ŞEF DÖNEMİ YAYGINLAŞIYOR

Atilla Doğudan, üç-dört haftadan beri İstanbul-New York hattında 'uçan şef' uygulamasını başlattıklarını hatırlatarak, bu uygulamayı tüm uzun mesafeli uçuşlara yayacaklarını söyledi. Doğudan, "New York hattımız ilk hattımız oldu. Güney Afrika'da dünya şampiyonası başlıyor biliyorsunuz, geçen haftadan beri o hatta da 'uçan aşçılarımız' görev yapıyor ve büyük sükse yapıyor. Bundan sonra Bangkok başlayacak, daha sonra Japonya var. Önümüzdeki 3 ile 6 ay arasında bütün hatlarda, her uzun uçuşta bir uçan şef olacak. Arkadaşlarımız 5 Avusturyalı eğitimcimiz tarafından eğitildi. Toplam 200 aşçıdan ilk 30 uçan Türk aşçımız yolda" dedi. Avusturyalı şef aşçı da yolcuların kendilerini uçakta görünce büyük şaşkınlık yaşadığını söyleyerek, "Hiç kimse kabinde aşçı görmeyi beklemiyordu. Herkes şaşırdı. Kendilerini restoranda gibi hissetti" dedi.

Murat ÇAKIR / İSTANBUL DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title