Haberler

The Guardian: Avustralya Çin'i Daha İyi Anlamalı

Güncelleme:

Avustralya'nın muhalefet lideri Penny Wong, 16 Ekim Pazartesi günü, Avustralya başkenti Canberra'da yaptığı konuşmada ülkesinin Çin'i daha iyi anlamasının gerekli olduğunu söyledi.

Wong, Avustralya Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nde yaptığı konuşma çerçevesinde, Çin'in artık küresel bir oyuncu olduğunun bilinmesinin zorunluluğunu vurgulayarak, ancak bu ülkenin bazı konularda ne ölçüde iddialı olduğunu bilmenin kendi ülkesinin güvenliği için de gereğini belirtti.

Hükümet, Çin ile ticari ilişkilerini geliştirirken, savunma ve güvenlik yetkilileri de Çin'in ve bölge ülkelerini daha iyi anlamaya, onların niyet ve motivasyonlarını kavramaya çabalamalıdır.

Çin'in gittikçe güçlendiğinin ve iddialı bir küresel oyuncu olduğunun altını çizen Wong, "Bu ülkeyi, bölgede güvenlik ve istikrar sağlayıcı bir güç olarak olumlu rol oynaması konusunda biz de yüreklendirmeliyiz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Avustralya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title