Haberler

Tersanedeki İşçi Ölümlerine "Tabutlu" Protesto

Tuzla Tersanelerinde Yaşanan İşçi Ölümleri, İstiklal Caddesi'nde Protesto Edildi. Galatasaray Meydanı'nda Açıklama Yapan Tersane İşçileri, Oturma Eyleminin Ardından Ölen Arkadaşlarının Temsili Tabutunu Taşıdı.

Tuzla tersanelerinde yaşanan işçi ölümleri, İstiklal Caddesi'nde protesto edildi. Galatasaray Meydanı'nda açıklama yapan tersane işçileri, oturma eyleminin ardından ölen arkadaşlarının temsili tabutunu taşıdı.

Tuzla'da son günlerde artan ve ölümle sonuçlanan iş kazalarının ardından tersane çalışanlarından tepki geldi. Galatasaray Meydanı'nda toplanan yaklaşık 40 işçi, dünkü kazada hayatını kaybeden Deniz Kaşıkenan'ın temsili tabutunu taşıyarak "Artık yeter ölmek istemiyoruz", "Sesimizi duyan var mı?", "Tek tek ölüyoruz" yazılı pankart açtı.

Tersane İşçileri Birliği Derneği Başkanı Zeynel Nihadioğlu, grup adına yaptığı açıklamada, "Denize şaşalı törenlerle indirilen her gemide işçi kardeşlerimizin kanı var. Tuzla tersanelerinde gün geçmiyor ki bir arkadaşımız ölmesin ya da sakat kalmasın. Tersane patronları bizim emeğimizin üzerinden gemicilikte dünya dördüncüsü olurken, biz ağır çalışma koşulları altında Ortaçağ köleliğini yaşamaktayız. Yetkililer can güvenliğimiz başta olmak üzere diğer sorunlarımızın çözümüyle ilgili en ufak bir adım dahi atmadı" dedi.

İşçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirleri alınması gerektiğini ifade eden Nihadioğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Ağır ve tehlikeli iş kolu yönetmeliği uygulansın. İş cinayetlerinin sorumluları yargılansın. Taşeronluk kaldırılsın herkese kadro hakkı tanınsın. Tüm işçileri kapsayan işçi lojmanları kurulsun. Sigorta primleri ana firma tarafından ve gerçek ücret üzerinden yatırılsın." Sloganlar atan işçiler, açıklamadan sonra oturma eylemi yaptı. Başlarındaki baretlerini çıkararak yere vuran ve ıslık çalan işçiler, ardından temsili tabutla beraber Taksim Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Grup, yürüyüşün ardından olaysız dağıldı.

(EY-ED-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title