Haberler

Terörü Önlemek İçin Kitap Kampanyası

Samsun Yazarlar Eğitim ve Kültür Derneği (Say-der), Terör Olaylarının Azaltılması, Halkı Bilinçlenmesi Amacıyla Kurtuluş Mücadelesi, İç ve Dış Tehditler, İçte ve Dışta Oynanan Oyunlar, Birliğin Gerekliliği Gibi Konuları Anlatan Kitapları Güneydoğu'ya Gönderecek.

Samsun Yazarlar Eğitim ve Kültür Derneği (SAY-DER), terör olaylarının azaltılması, halkı bilinçlenmesi amacıyla kurtuluş mücadelesi, iç ve dış tehditler, içte ve dışta oynanan oyunlar, birliğin gerekliliği gibi konuları anlatan kitapları Güneydoğu'ya gönderecek.

Güneydoğu'da yaşanılan terörün asıl kaynağının cehalet ve eğitimsizlik olduğunu belirten Ahmet Seven, PKK yandaşlarının ve terör örgütüne katılanların tamamen eğitim almamış cahil kimseler olduğunu vurguladı. Bölgede kitap seferberliği başlatarak, eğitimlerine katkı sağlanması ve bilinçlendirilmeleri gerektiğini ifadeden Seven, dernek olarak Güneydoğu'ya gönderilmek üzere kitap kampanyası başlattıklarını kaydetti.

Kurtuluş mücadelesi, iç ve dış tehditler, içte ve dışta oynanan oyunlar, birliğin gerekliliği, Türkiye Cumhuriyeti'nin önemi gibi konuların ağırlıklı olduğu kitapları Güneydoğu'ya halkına dağıtılmak üzere göndereceklerini belirten Seven, "Başlatılacak kitap seferberliği ile bölgeye gönderilecek kitapların herkese ulaşmasın sağlamamanın yanı sıra kitapların okunup okunmadığını da takip ederek bunun için gerekli teşviklerin yapılması gerekmektedir. PKK'nın en büyük korkusu bölge halkının bilgilenmesi ve

bilinçlenmesidir. Onların en büyük güvencesi cehalettir. Kesinlikle yaşanan cehaletin önüne geçilmelidir. Bu anlamda büyük bir kitap seferberliğinin başlatılması ve kitap okuyanları takip ve teşvik etmeli bunu yaygınlaştırmak için elden ne geliyorsa o yapılmalıdır. Biz bir öncülük yaparak bu kampanyayı başlatıyoruz" dedi.

PKK'yı bitirmek için alınacak önlemlerin başında cehaletle savaşmanın da şart olduğuna dikkat çeken Seven, "Güneydoğu'da GAP projesi kadar kitap projesi de önemlidir. Biri toprağa, öteki de kalplere can verir. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kitap girmeyen ev kalmasın diyerek başlatılacak kitap okuma, seferberliğinin bölgede başta teröre karşı ciddi etkileri olacağına inanıyorum" diye konuştu. Seven, ellerinde kitap olan ve kitap göndermek isteyenlerin derneklerine başvurmasını istedi.

(MD-SA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title