Haberler

Terörist Saldırısında Yıkılan Dağlıca Köprüsü Yeniden Yapılıyor

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesindeki Avaşin Suyu Üzerinde Bulunan ve Bir Süre Önce 12 Asker Şehit Olduğu, 16 Askerin de Yaralandığı Saldırıda Teröristler Tarafından Yıkılan Köprünün Yerine Yenisi Yapılıyor.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesindeki Avaşin Suyu üzerinde bulunan ve bir süre önce 12 asker şehit olduğu, 16 askerin de yaralandığı saldırıda teröristler tarafından yıkılan köprünün yerine yenisi yapılıyor.

Teröristlerin, askeri birliğe ulaşımı engellemek için tahrip gücü yüksek patlayıcılar patlatarak yıktığı köprünü yerine yenisinin yapılması için başlatılan çalışmaların tamamlanmak üzere olduğu belirtiliyor. Van Karayolları Bölge Müdürlüğü'nce yapılan köprüde 20 işçi aralıksız çalışıyor. Dimdik kaylıklar ile yüksek dağlar arasında yer alan ve Yüksekova'ya 51, Dağlıca Piyade Taburu'na ise 15 kilometre uzaklıkta bulunan Şiran Köprüsü, Yüksekova ilçesi ile Dağlıca bölgesinin ulaşımını sağlıyor. Karayolları

11'inci Bölge Müdürlüğü tarafından tahrip olmayan ayakları arasında yapılan köprünün 22 metrelik uzunluğunda, 8 metre genişliğinde ve 11 metre yüksekliğinde olacağı belirtildi. Yaklaşık 280 bin YTL'ye mal olacak olan köprünün hafta sonuna kadar da bitirilmesi planlandığı bildiriliyor.

(SY-MET-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title