Haberler

Terör Örgütü Mensupları Mehmetçik'e 447 Kez Pusu Kurdu

Genelkurmay Başkanlığı Tarafından Yapılan Yazılı Açıklamada, Bölücü Terör Örgütü Mensuplarının, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Aralıksız Operasyon Yapan Askerlere 447 Kez Anti Mayın ve Patlayıcılar ile Pusu Kurduğu Bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, bölücü terör örgütü mensuplarının, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde aralıksız operasyon yapan askerlere 447 kez anti mayın ve patlayıcılar ile pusu kurduğu bildirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) PKK terör örgütüne yönelik başlattığı operasyonlar hava destekli devam ederken Mehmetçik kış şartlarına aldırış etmeden 24 saat boyunca tetikte bekliyor. Operasyonların yoğunlaştığı Şırnak, Tunceli ve Hakkari'de zaman zaman bölücü terör örgütü mensupları ile sıcak çatışma yaşanıyor. Bölgede PKK terör örgütüne ağır darbe indiren askerler en çok hain pusularda kayıp veriyor. Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde yapılan yazılı açıklamada 01 Ocak ile 07 Aralık

2007 tarihleri arasında terör örgütü mensupların 447 kez patlayıcı madde hazırladığı bildirildi. Patlama gerçekleşmeden etkisiz hale getirilen 280 olayda 60.4 kilogram TNT, 212.5 kilogram A-4 plastik patlayıcı madde, 124,1 kilogram C-4 plastik patlayıcı madde, 8,5 kilogram C-3 plastik patlayıcı madde, bin 278,5 kilogram Amonyum-potasyum nitrat, 48 adet anti personel mayını, 3 adet tuzaklanmış anti tank mayını ve 155 adet tuzaklanmış mühimmat ele geçirildiği bildirilirken terör örgütü mensupları tarafından

gerçekleştirilen 167 patlayıcılı olayda 810 kilogram patlayıcı madde, 9 adet muhtelif mühimmat ve 15 adet anti personel mayın kullandığı öğrenildi.

PKK terör örgütüne yönelik operasyonlara devam edildiği öğrenildi.

(AYŞ-AŞ-CMH-BA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title