Haberler

Terör, Hırsızlık, Kaçakçılık Gibi Suçlardan Sabıkası Olanlar Taksici Olamayacak

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, taksicilik mesleğine zarar verenlere yönelik uzun süredir örnek mücadele yürütürken; madde bağımlılarına, öfkesini kontrol edemeyenlere, terör, hırsızlık, kaçakçılık gibi suçlardan kaydı olanlara çalışma izni verilmiyor.

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, taksicilik mesleğine zarar verenlere yönelik uzun süredir örnek mücadele yürütürken; madde bağımlılarına, öfkesini kontrol edemeyenlere, terör, hırsızlık, kaçakçılık gibi suçlardan kaydı olanlara çalışma izni verilmiyor. Oda, gerekli eğitimleri tamamlamadan da direksiyon başına geçirmiyor.

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, taksilerin hizmet kalitesini yükseltmek ve şoförler arasında mesleğe zarar verenleri ayıklamak amacıyla uzun süredir sıkı mücadele yürütüyor. İzmir'de taksicilik yapabilmek için bir dizi şartı yerine getirmek gerekiyor. Bunların başında ise sabıka kaydının bulunmaması geliyor. Terör, kaçakçılık, kaçak insan taşımacılığı, hırsızlık, dolandırıcılık, hileli iflas, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, uyuşturucu ya da silah kaçakçılığı, rüşvet suçlarına karışanların başvurusu geri çevriliyor.

İzinsiz çalışana ağır ceza

Madde bağımlıları da taksici olamazken, adaylardan uyuşturucu kullanmadığına dair doktor raporu getirmeleri de isteniyor. Sabıkası olmayan ve uyuşturucu kullanmayanlar daha sonra psikoteknik testine giriyor. Şoförlük yapmaya engel psikolojik sorunu olmadığını, öfkesini kontrol edebildiğini gösteren Sağlık Bakanlığı onaylı rapor alanlar son olarak eğitime tabii tutuluyor. Trafik, asayiş ve halkla ilişkiler seminerlerini başarıyla tamamlayanlara çalışma izni veriliyor. Bu belge olmadan taksi kullananlar ile araç sahiplerine trafik ekipleri tarafından 3 bin 6 TL'ye varan yüklü para cezaları kesiliyor.

Aynı zamanda Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkan Vekili olan İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, meslek saygınlığını ve hizmet kalitelerini korumaya kararlı olduklarını ifade etti. Anık, bu amaçla; İzmir Emniyet Müdürlüğü ve İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle örnek bir çalışma gerçekleştirdiklerini dile getirerek, şunları söyledi:

"İzmirli taksiciler olarak her alanda ve her zaman öncü misyon üstlendik, ilklere imza attık. Bu kapsamda bize yakışanı yapmaya çalışıyor, mesleğimize gölge düşürecek kişileri engellemeye gayret ediyoruz. İzmirlilere de kulak veriyoruz. Günün 24 saati kesintisiz görev başında olan Haber Merkezimizin (0232) 250 54 44 numaralı telefonuna ya da www.izsofoda.org.tr adresli internet sitemize bildirilen şikayetleri ve önerileri dikkate alıp, gereğini yerine getiriyoruz." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title