Haberler

Tema Vakfı'ndan Orman Arazileri Satışına Tepki

Tema Vakfı Tarafından, AKP Hükümeti'nin 2/b Orman Arazileri Satışını, Kapsamını Genişleterek Yeniden Gündeme Getirmesine Tepki Gösterdi ve Orman İçinde Tek veya Siteler Halinde Yapılaşmaların, Mevcut Yasalar Gereği Yıkılarak Orman Haline Dönüştürülmesi İstendi.

-TEMA Vakfı tarafından, AKP Hükümeti'nin 2/B orman arazileri satışını, kapsamını genişleterek yeniden gündeme getirmesine tepki gösterdi ve orman içinde tek veya siteler halinde yapılaşmaların, mevcut yasalar gereği yıkılarak orman haline dönüştürülmesi istendi.

ANKARA (ANKA) - TEMA Vakfı tarafından, AKP Hükümeti'nin 2/B orman arazileri satışını, kapsamını genişleterek yeniden gündeme getirmesine tepki gösterdi ve orman içinde tek veya siteler halinde yapılaşmaların, mevcut yasalar gereği yıkılarak orman haline dönüştürülmesi istendi.

TEMA Vakfı tarafından yapılan açıklamada, Çevre ve Orman Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı'nın 2/B orman arazilerinin satışı konusundaki çalışmaları başlattığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi :

"Giderek ekolojik, ekonomik ve toplumsal bir soruna dönüşen konunun çözülmesi zorunludur, ancak satış doğru yöntem değildir. 2/B arazilerinde satış kesinlikle düşünülmemelidir. Toplu yerleşim alanı haline gelmiş/kentleşmiş yerlerdeki insanlar sokağa atılamaz, fakat orman içinde tek veya siteler halinde yapılaşmalar, mevcut yasalar gereği kesinlikle yıkılarak orman haline dönüştürülmelidir. Kentleşen alanlarda ise medeni hukukumuzdaki mülkiyet kavramında yeni düzenlemelere gidilerek satış dışı çözüm oluşturulmalıdır"

-"25 MİLYAR GERÇEKÇİ DEĞİL"-

2/B arazilerinin değerlendirilmesiyle ilgili TEMA Vakfı'nın önerilerine de yer verilen açıklamada, köy, kasaba ve şehir yapılarının toplu halde bulunduğu saptanan yerlerin, ormancılık rejimi dışına çıkarılması ve artık orman sayılmayan 473 bin hektar alanın değerlendirilmesi gerektiği belirtildi. Hükümetin 2/B arazilerinin satışından 25 milyar dolar gelir beklentisi olmasının da gerçekçi olmadığı vurgulanarak, şu ifadelere yer verildi:

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title