Haberler

(Tekrar) Diyarbakır'da Facia Son Anda Önlendi

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Hani ilçesinde bulunan Topçular Karakolu'na yaklaşık 3 kilometre mesafedeki bir menfeze, 150 kilogram A-4 tipi plastik patlayıcı döşendiğini belirledi.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Hani ilçesinde bulunan Topçular Karakolu'na yaklaşık 3 kilometre mesafedeki bir menfeze, 150 kilogram A-4 tipi plastik patlayıcı döşendiğini belirledi. Patlayıcılar, kontrollü şekilde imha edildi.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin istihbari bilgiler çerçevesinde Hani Topçular Karakolu civarında yola mayınlı tuzaklama olduğu bilgisi aldığını, bunun üzerine sabah saat 06.00 sıralarında bölgede patlayıcı uzmanları ve köpekler eşliğinde arama yapıldığını belirtti. Vali Toprak, yapılan aramalarda Topçular Karakolu'na yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta bir menfezin altına döşenmiş 150 kilogram A-4 tipi patlayıcının bulunduğunu, bulunan patlayıcının olay yerinde kontrollü şekilde imha edildiğini söyledi. İmha işlemi sırasında olay yerinde 6 metre genişliğinde ve 2 metre derinliğinde çukur oluşurken, patlatma anı kameralar tarafından saniye saniye kaydedildi.

Teröristlerin karakola saldırı girişiminde bulunacakları ve karakola takviye olarak gelecek olan güvenlik güçlerinin geçişini engellemek amacıyla patlayıcıyı kullanmayı düşündükleri tahmin ediliyor. Her gün binlerce aracın kullandığı yolda olası bir facia engellenirken, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Toprak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title