Haberler

Ubisoft, 10 eski oyunun çevrimiçi hizmetlerini durduracak

Güncelleme:

Ubisoft, 25 Ocak 2024 tarihinden itibaren 10 adet eski oyunu için çevrimiçi hizmetlerin durdurulacağını duyurdu. Gelişen teknolojinin sunucuları kullanılmaz hale getirmesi nedeniyle bu oyunlara artık çevrimiçi olarak erişilemeyecek.

Ubisoft, 25 Ocak 2024 tarihinden itibaren 10 adet eski oyunu için çevrimiçi hizmetlerin durdurulacağını duyurdu. Gelişen teknolojinin sunucuları kullanılmaz hale getirmesi nedeniyle bu oyunlara artık çevrimiçi olarak erişilemeyecek.

Desteği kesilecek oyunlar arasında önemli yapımlar yer alıyor

Bu oyunların kapatılması kararı, eski oyunların modern sunucu altyapılarıyla uyumsuzluğu da dahil olmak üzere çeşitli faktörlere bağlanıyor. Ayrıca, sunucu bakım maliyetleri, aktif oyuncu sayısındaki düşüş ve güvenlik endişeleri gibi faktörler de bu karara katkıda bulunuyor.

Bu oyunların eski sürümler olduğunu belirtmek gerekir, bu nedenle oyuncular çevrimiçi özelliklerini zaten tatmin edici ölçüde deneyimlemiş olabilirler. Ancak, kalan çevrimiçi hizmetlerden en iyi şekilde yararlanmak isteyenler için 25 Ocak 2024'e kadar bir fırsat penceresi var.

Ubisoft'un desteği keseceği oyunların tam listesi ve platformları şöyle:

Assassin's Creed II – Xbox 360

Assassin's Creed Brotherhood – Mac

Assassin's Creed Liberation HD – PlayStation 3, Xbox 360

Assassin's Creed Revelations – PC

Ghost Recon Future Soldier – PC

Heroes of Might and Magic VI – PC

NCIS – PC

R.U.S.E – PC

Splinter Cell: Conviction – XBox 360

Trials Evolution – PC

Ubisoft'un bu hamlesi, çevrimiçi bileşenleri için büyük ölçüde aktif sunuculara ihtiyaç duyan, yaşlanan oyunlar için çevrimiçi hizmetlerin durdurulmasına yönelik sektör genelindeki eğilimi gösteriyor.

Ubisoft'un korsan temalı oyunu Skull and Bones yine ertelendi…

Bu oyunlara hala değer veren oyuncular, kullanılamaz hale gelmeden önce kalan çevrimiçi işlevsellikten yararlanmak için kısa bir pencereye sahipler. Sektör geliştikçe, gelecekte daha fazla oyunun benzer şekilde hizmet dışı bırakılmasıyla karşı karşıya kalmamız pek muhtemel.

Ubisoft'un duyurularına göz atarak, önümüzdeki yıl kullanımdan kaldırılacak oyunlar listesine eklenecek olası oyunları takip edebilirsiniz. Bu gelişme, eski oyunların yerini daha yeni, teknolojik olarak daha uyumlu sürümlere bırakmasıyla kaçınılmaz geçişin altını çiziyor.

Ubisoft, Far Cry serisini bambaşka bir oyuna dönüştürüyor!

Kim bilir, belki bundan 1-2 yıl sonra gözümüze çok daha yeni gelen oyunların desteğinin kesildiğini görürüz. Siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Ubisoft Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title