Haberler

    Sony Xperia Z5 Serisinin Kamerası Aslında 23 Mp Değil!

    23 MP'lik kameranın detayları açığa çıktı.

    Hasan Uğur Nayır - -

    Sony dün gerçekleştirdiği basın toplatısında Xperia Z5 serisini açıkladı. Xperia Z5, Xperia Z5 Premium ve Xperia Z5 Compact modellerinin donanımları arasında dengeli tutarlılık var. Üç modelde yeni bir kamera sensörü yer alıyor. Özel olan 1/2.3 Exmor RS sensörü 23 MP'lik çözünürlüğe sahip.


    Yeni bulgulara göre bu kamera aslen 25 MP. Fakat iki standart görüntü boyutu arasındaki farkı ayıklamak için 23 MP ile sınırlandırılmış. Sensör 5520 x 4140 pikselde (23 MP/4:3 görüntü boyutu) ve 5984 x 3366 pikselde (20 MP/16:9 görüntü boyutu) fotoğraf çekme yeteneğine sahip.


    Akıllı telefonlar özellikle Android tabanlı olanlar doğal 4:3 görüntü boyutunda fotoğraflar çeken kamera sensörlerini kullanır. Örnek resimde doğal 4:3 fotoğrafı 16:9'a çevirdiğimizde nasıl olduğu gözüküyor.



    Şimdi gelelim Sony'nin ustalığını konuşturduğu noktaya. Xperia Z5 serisindeki 25 MP'lik sensörün doğal görüntü boyutu 16:9'dan daha uzun, 4:3'ten ise daha geniş. Yani kısaca çok yönlü bir sensör. Xperia Z5'de kamera 16:9 moduna ayarlandığında maksimum genişlikte kırpma yapıyor. 16:9'da yukarıda da belirttiğim gibi 5984 x 3366 çözünürlükte (20 MP) fotoğraf ortaya çıkıyor. Eğer Sony gerçekten 23 MP'lik kamera kullanmış olsaydı 16:9 fotoğrafın çözünürlüğü 5520 x 3105 olacaktı, yani 17.14 MP'e denk geliyor. Çok yönlü sensörler dijital fotoğrafçılık sektöründe duyulmamış değil. Ancak manzara çekimlerinde (Landscape) daha fazla detay yakalanmasını sağlıyor. Sonuç olarak dünyanın hızlı otofokus özelliği ve çok yönlü sensörle birlikte Xperia Z5 ailesinin kamerası oldukça konuşulacak gözüküyor. Sizin bu konudaki yorumunuz nedir?





    Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Sony Xperia Hasan Uğur Sony Teknoloji Haberler

    Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

    Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

    Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

    Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

    Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

    Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

    Bakmadan Geçme

    A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Van Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
    İndirim sinyali mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz sözleri kafa karıştırdı

    İndirim sinyali mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz sözleri kafa karıştırdı

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title