Haberler

    Legion Meter ile Telefonlar %92 Daha Hızlı Şarj Olacak

    Kickstarter’de hedefine ulaşan Legion Meter, akıllı telefonların şarj olma süresini oldukça kısaltıyor.

    Furkan Yaldız - -

    Birçok akıllı telefon kullanıcısının ortak sorunu haline gelen yetersiz batarya problemi için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Önde gelen bağış toplama sitesi Kickstarter'da başlatılan yeni bir proje hedefine ulaştı. Legion Meter adlı bu proje ile akıllı telefonlar %92 daha hızlı şarj olacak.


    Bildiğiniz gibi mobil cihazları şarj etmenin en iyi yollarından birisi de bilgisayarların USB portlarını tercih etmek. Legion Meter adlı cihaz da USB bağlantısı aracılığı ile akıllı telefonları daha hızlı şarj edebiliyor. Kullanımı oldukça basit olan cihazda, ufak OLED ekranı yer alıyor. Bu ekran sayesinde Legion Meter, kullanıcılarına amper akımı ve milliwatt/saat gibi değerleri kolay bir şekilde gösterebiliyor.


    Yapılan bir testte, dizüstü bilgisayarın USB portu ile Android işletim sistemli telefonu şarj ederken 2.4 watt ölçülmüş. Legion Meter kullanıldığında ise bu değer %88'lik bir artış ile 4,5 watt oluyor. Belirtilenlere göre söz konusu cihaz, iOS işletim sistemli telefonları ise %92 daha hızlı şarj ediyor.


    Legion Meter projesi için konulan 10 bin dolar hedef ise çoktan toplandı. Şu anda proje, bitimine 27 gün kalmasına rağmen 209 bin 401 dolar bağış aldı.




    Furkan Yaldız - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Furkan Yaldız Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title