Haberler

Google, Gemini AI'nın çıkışını 2024'e erteledi

Güncelleme:

Google, I/O 2023 etkinliğinde tanıttığı Gemini AI'nın çıkışını 2024'ün ilk çeyreğine erteledi. Gemini'nin henüz İngilizce dışındaki sorguları başarılı bir şekilde cevaplayamadığı rapor edildi.

Google bu yılın başlarında düzenlediği I/O 2023 etkinliğinde multimodal yeteneklere sahip yeni nesil yapay zekası Gemini AI'yı tanıttı. Halihazırla Bard ile ChatGPT'ye alternatif sunan şirket Gemini ile bir adım ileri geçerek ChatGPT 4'e rakip olacaktı. Ancak yaşanan gelişmeler işlerin yolunda gitmediğini gösteriyor.

GPT 4 rakibi Gemini AI 2024'e ertelendi!

Google'ın şuanda kullanımda olan yapay zeka sohbet robotu Bard, Google'ın PaLM 2 modelini temel alıyor. 2023'ün başlarında piyasaya sürülen Bard bu süre zarfında yeteneklerini arttırdı. Ancak Google, çok modlu yeteneklerle konuşma yapay zekasını daha da güçlendirmeyi hedefliyor. Google bu nedenle I/O 2023'te açıklandığı Gemini adlı yeni nesil yapay zeka modeli üzerinde çalışıyor.

Google, OpenAI'nin ChatGPT4'ü ile rekabet etmek için geliştirdiği konuşmaya dayalı yapay zeka ürünü Gemini'nin çıkışını sessizce 2024'ün ilk çeyreğine erteledi. Birden çok dilin desteklenmesi Gemini'nin küresel başarısı için kilit rol oynuyor.

Yapay zeka 2024'e girdi! İşte yeni yıl tavsiyeleri!

Ancak ortaya çıkan raporlara göre Gemini, İngilizce dışındaki sorguları henüz başarılı bir şekilde cevaplayamıyor. Bundan dolayı CEO'su Sundar Pichai, Kaliforniya, New York ve Washington'da yapılması planlanan bir dizi Gemini etkinliğini kısa süre önce iptal etti.

Google, I/O 2023 etkinliğinde en yeni PaLM 2 ve Gemini hakkında uzun uzun konuşmuştu. Bilindiği üzere, Google Cloud programının parçası olan şirketlere test amacıyla Bard with Gemini'nin ilk sürümlerine erişim izni de verilmişti. Ancak iki hafta önce bu şirketlere Gemini'yi 2024'ün ilk çeyreğine kadar beklememeleri söylendi. Tüm bunlar, Google'ın Gemini AI teknolojisinde büyük gecikmeler yaşanacağını gösteriyor.

Bu arada OpenAI ise kendi yapay zekasını hızla geliştirmeye devam ediyor. Son olarak şirket Plus aboneleri için ChatGPT'de DALL-E 3 entegrasyonunu başlattı. Ayrıca gelecek yıl özel bir GPT Mağazası çıkarmayı planlıyor. Son zamanlarda OpenAI'de yaşanan çalkantılı olaylara rağmen yol haritaları ve yapay zeka inovasyonuna katkılar güçlü bir şekilde ilerliyor.

Görünen o ki ChatGPT tarafında yeni gelişmeler hızla ilerken, Google tarafında işler pekte iyi gitmiyor. Google ve ChatGPT arasında yaşanan rekabet hakkında sizlerin düşüncesi nedir?

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Google Teknoloji Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title