Haberler

Fransızların Kurbağa Bacakları Tüketmesi Türlerin Yok Olma Tehlikesini Artırıyor

Güncelleme:

Fransızların çok fazla kurbağa bacağı tüketmesi sebebiyle bazı türlerin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu ortaya çıktı. Çevre aktivistleri, Fransız Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a bir uyarıda bulundu. Fransa'da her yıl 3.000 ton kurbağa tüketiliyor. Çevreciler, Avrupa Birliği'ne her yıl 4.070 ton dondurulmuş kurbağa bacağı ithal edildiğini iddia ediyorlar. Bu durum, birkaç kurbağa türünün sayısının azalmasına neden oluyor.

Fransızların çok fazla kurbağa bacağı tüketmesi sebebiyle bazı türlerin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu ortaya çıktı. 500'den fazla çevre aktivisti, bir neslin tehlikede olduğu konusunda Fransız Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a bir uyarıda bulundu.

Fransa'da her yıl 3.000 ton kurbağa tüketiliyor

Bu ay Fransız Cumhurbaşkanı'na gönderilen açık bir mektpta çevre aktivistleri, Avrupa Birliği'ne her yıl 4.070 ton dondurulmuş kurbağa bacağı ithal edildiğini iddia ediyorlar. Bu, türlerin büyüklüğüne bağlı olarak yaklaşık 80 ila 200 milyon kurbağaya denk geliyor.

Çevrecilerin dile getirdiği endişe, Robin des Bios ve Pro Wildlife tarafından tamamlanan bir çalışma etrafında yoğunlaşıyor. Bu çalışmaya göre, sadece Fransa yılda 3.000 tonun üzerinde kurbağa bacağı tüketiyor.

Fransızların bu garip lezzete olan ilgisinin çevresel etkisi, mektuba göre birkaç yaygın kurbağa türünün sayısının azalmasına neden oluyor. Etkilenen türler arasında pirinç tarlası kurbağası ve yengeç yiyen tür bulunuyor.

Bu konuda en ilginç olan şey, Avrupa Birliği'ne yerli olan kurbağa popülasyonlarının aslında "ticari sömürüye" karşı korunuyor olması. Ancak, bu koruma bölgenin dışında yer almayan türlere uzanmıyor. Bu nedenle kurbağa bacaklarının ithalatı son derece popüler bir pazar haline geldi.

Pentagon, UFO raporunu açıkladı! İşte şaşırtan detay

Çevreciler şimdi Fransa'yı azalan kurbağa türlerini korumaya ve ülkeye bu lezzetin ithalatının daha iyi izlenmesi ve düzenlenmesini sağlamaya çağırıyorlar. Mektubun etkili olup olmayacağı ise henüz bilinmiyor.

Tabii ki, insanlığın bir türü neredeyse yok olma noktasına getirmesi ilk kez yaşanan bir durum değil. Büyükbaş bir hayvan olan bizon da insanların aşırı tüketimi nedeniyle yok olma tehlikesiyle karşı karşıyaydı. Siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizle paylaşmayı lütfen unutmayın.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Avrupa Birliği Fransa Hayvan Hakları Çevre Teknoloji Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title