Haberler

Ege Üniversitesi Öğrencileri Yapay Zeka Destekli İHA ile TEKNOFEST'e Katılacak

Güncelleme:

Ege Üniversitesi öğrencileri tarafından kurulan Ege Vortex Takımı, yapay zeka destekli İHA ile Adana'da düzenlenecek TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ne katılacak. Takım kaptanı Görkem Bütev, İHA'nın tam otonom uçuş özelliklerine sahip olduğunu ve pilot müdahalesi olmadan görevlerini gerçekleştirebildiğini belirtti.

Ege Üniversitesinin (EÜ) farklı akademik birimlerinde eğitimlerine devam eden öğrencilerin kurduğu Ege Vortex Takımı, yapay zeka destekli İnsansız Hava Aracı (İHA) ile Adana'da düzenlenecek TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ne katılacak.

Üniversiteden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Meslek Yüksekokulu Elektronik Haberleşme Teknolojisi Programı Öğrencisi ve Takım Kaptanı Görkem Bütev, projenin TEKNOFEST Savaşan İHA Yarışması için dizayn edildiğini aktardı.

Tasarladıkları İHA'nın tam otonom uçuş özelliklerine sahip olduğunu, yapay zeka ile havada kendi kararını alabilme, iniş-kalkış dahil tüm görevlerini pilot müdahalesi olmadan gerçekleştirebilme özelliklerine sahip olduğunu anlatan Bütev, şunları kaydetti:

"Havada görüntü işleme özelliğine sahip olan aracımızın aviyonik ve tüm sistem tasarımı takımımızca özgün olarak tasarlanmış ve test aşamalarına geçilmiştir. Oluşturulan sistem mimarisi ve kullanılacak itki sistemi ile uçağın elektrik ihtiyacını karşılayacak olan ana güç sistemi, yerli ve milli imkanlar ile tamamen takımımızca tasarlanmıştır. Çift dihedral ve martı kanat dış tasarımına sahip olan uçağımız it dalaşı da dahil olmak üzere çoğu görevi icra edebilecek şekilde tasarlandı. Uzun menzil telemetri sistemine sahip olan İHA, yer kontrol istasyonu ile kesintisiz haberleşebilmektedir."

Proje için üniversitenin sağladığı laboratuvarlarda multidisipliner bir çalışma yürüttüklerini kaydeden Bütev, Miraç Kazan, Eray Gündüz, Beyzanur Öztürk, Azra İpek Ankara, Selenay Akbaba, Gülser Girgin, Oğuzhan Duğrut, Tekcan Yılmaz ile Mutlucan Ateş'ten oluşan ekibin gece gündüz çalışarak bu eseri ortaya koyduğunu ifade etti.

Kaynak: AA / Teknoloji

Ege Üniversitesi Teknofest Pilot Adana Ege Havacılık Teknoloji Güncel Haberler

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title