Haberler

    Edward Snowden Kitap Oldu: Snowden Dosyası

    Her şey isimsiz bir e-postayla başladı: "Ben istihbarat teşkilatının kıdemli bir üyesiyim."

    Mahmut Saral - -

    Son yılların en çok konuşulan isimlerinden bir tanesi de Edward Snowden.


    Önceden bir NSA çalışanı olan Snowden, eskiden çalıştığı bu kuruma ve kurumda yapılanlara dair paylaştığı bilgilerle kısa sürede tüm dünyanın dikkatini çekmiş, başta Amerika olmak üzere birçok devletin hedefi haline gelmişti. Bir süredir Moskova'da yaşayan Snowden, ara ara yeni bilgiler yayınlıyor, söyleşilere katılarak insanlara tavsiyelerde bulunuyor. "Özel hayatın gizliliği" üzerine konuşmalar yapan Snowden, gelişen teknolojinin de yardımıyla özel hayat kavramının yok olmak üzere olduğunu ve hemen herkesin habersiz olarak dinlendiğini, izlendiğini iddia ediyor.


    Snowden ile alakalı şimdiye kadar birçok kitap yayınlandı. Bunlardan bir tanesini de gazeteci Luke Harding yazdı ve yakın bir zamanda ülkemizde de Pegasus Yayınları etiketiyle, "Snowden Dosyası" ismiyle raflarda yerini aldı. 320 sayfa uzunluğundaki kitabı Türkçe'ye İrem Sağlamer çevirdi.


    Kitabın tanıtım bülteninden bir bölüm şöyle:


    Her şey isimsiz bir e-postayla başladı:"Ben istihbarat teşkilatının kıdemli bir üyesiyim."


    Dünya tarihindeki en büyük istihbarat sızıntısı işte bu sözlerle başladı. ABD Ulusal Güvenlik Kurumu (NSA) için çalışan genç bilgisayar dâhisi Edward Snowden, çalıştığı bu güçlü kurumun yeni teknolojiler kullanarak bütün dünyayı gözetlediğini öne sürdü. İstihbarat teşkilatları buna "interneti yönetmek" diyordu.


    Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Amerika Birleşik Devletleri Edward Snowden Mahmut Saral Moskova Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title