Haberler

    Dokunmatik Ekranlı Dizüstü Bilgisayarların Sayısı Artacak

    Bilgisayar pazarında dinamiklerde değişiklik olacağı gözüküyor.

    Hasan Uğur Nayır - -

    Bu sene dokunmatik panel tedarikçileri açısından farklı olacak gibi gözüküyor. Bir taraftan mobil cihazlar için üretilen paneller konusunda gelişmeler yaşanırken, diğer taraftan ise bilgisayar pazarında da hareketlilik var gibi. Dokunmatik panel sağlayıcılarına (Endüstri içinden kaynaklar) göre TFT LCD üstünde yapılan geliştirmeler dizüstü PC satıcılarının dikkatini çekti ve bu durum dokunmatik ekrana sahip Notebook çeşitliliğinin daha fazla artmasına neden olacak. Ayrıca maliyet de bir hayli düşüyor.


    Tek katmanlı süreçle birlikte tedarikçilerin panel üretimi konusunda önemli bir maliyet ihtiyacını ortadan kaldırdığı raporda belirtilen önemli kısımlardan biri.


    Bu tür eğilimlerden dolayı dokunmatik panelde fiyatlandırma inç başına neredeyse 1 dolar civarına düştü. Çinli üreticiler net göstergeler ile pazarda daha fazla pay kapmak niyetinde. Söylenenlere göre Tayvanlı ve Çinli üreticiler arasında fiyat savaşı yaşanıyor. Maliyet ve fiyatın düşmesiyle birlikte hem önü hem de arkası dokunmatik ekrana sahip çözümler eskisine göre daha rahat üretilebilir.


    Ayrıca dizüstü PC satıcıları Windows 10'un dokunmatik özelliklerinin pazara teşviği arttıracağını belirtiyor. Kaynaklar yeni bilgisayar birimlerin 14-15 inç aralığında olacağını, 2'li çözümün ise 13 inç aralığında tüketici ile tanışacağını tahmin ediyor.



    Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Hasan Uğur Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title