Haberler

Apple, ChatGPT'ye rakip yapay zeka modeli üzerinde çalışıyor

Güncelleme:

Apple, ChatGPT'ye rakip olacak Ajax isimli yapay zeka modeli üzerinde çalışmaya başladı. Ajax, AppleGPT'ye güç verecek ve Siri'yi daha akıllı hale getirecek. Apple'ın bu yapay zeka modelini diğer hizmetlerinde kullanması da mümkün görünüyor.

Teknoloji alanındaki son gelişmelere karşı sessiz kalmayı tercih eden Apple'ın, ChatGPT benzeri bir yapay zeka üzerinde çalıştığı bildirildi. ChatGPT'ye rakip model üretmek için kolları sıvayan şirket, OpenAI'ın modeliyle yarışacak. Ajax olarak adlandırılan Büyük Dil Modeli (LLM), AppleGPT'ye güç verecek.

OpenAI'a rakip olacak Ajax ve AppleGPT ortaya çıktı

Gerçekçi ve oldukça isabetli cevaplar üretebilmesiyle tüm dünyanın ilgi odağı olan ChatGPT, son olarak Apple'ın radarına girdi. Sızdırılan son bilgilere göre teknoloji devi, Ajax isimli kendi yapay zeka modeli üzerinde çalışmaya başladı.

Sohbet botu şu anda küçük bir grup Apple çalışanı tarafından test ediliyor. Ancak ne zaman kullanıma açılacağı henüz belli değil. Son raporlar, bu sohbet botunun Siri'ye entegre edileceğini ve sanal asistanı daha akıllı hale getireceğini gösteriyor.

34242323

Şirket içerisinde bilgi toplayan bazı kaynaklar, Ajax'ın büyük dil modelleri oluşturmak için kullanıldığını belirtti. "ChatGPT tarzı" yapay zeka aracına da temel oluşturacağını söyledi.

Apple'ın sohbet botunu diğer hizmetlerini güçlendirmek için kullanması da mümkün gibi görünüyor. Örneğin, Apple Music veya Apple TV+'a entegre edilecek sohbet botu, kullanıcıların uygulamalardaki deneyimini artırabilir.

Apple'ın ChatGPT benzeri bir yapay zeka geliştirmesi, oldukça önemli bir gelişme. Bu, şirketin hizmetlerini geliştirmek için yapay zekayı kullanmanın yollarını aradığını gösteriyor. Ancak henüz resmi bir açıklama yapılmadığını da belirtmek gerekiyor.

Peki sizler bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

ChatGPT Apple Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title