Haberler

Teknofest Roket Yarışmasının Finalisti Liseliler Roketlerini Geliştirecek - Tekirdağ

TEKNOFEST Roket Yarışması Yüksek İrtifa Kategorisi'nde finale kalan tek lise olan Çerkezköy Pakize Narin Anadolu Lisesi Gökova Roket Takımı, yaptıkları roketi geliştirmek için çalışmalara başladı.

TEKNOFEST Roket Yarışması Yüksek İrtifa Kategorisi'nde finale kalan tek lise olan Çerkezköy Pakize Narin Anadolu Lisesi Gökova Roket Takımı, yaptıkları roketi geliştirmek için çalışmalara başladı.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) tarafından 20-23 Eylül'de düzenlenen, Anadolu Ajansının (AA) "Global iletişim ortağı" olduğu Roket Yarışması'nda Yüksek İrtifa Kategorisi'nde finale kalan Gökbörü Roket Takımı üyeleri, Trakya bölgesini başarıyla temsil etmenin mutluluğunu yaşıyor.

Gökbörü Roket Takımı Danışman Öğretmeni Erdoğan Ulusoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TEKNOFEST Roket Yarışması Yüksek İrtifa Kategorisi'nde başarılı bir performans sergilediklerini aktardı.

Yarışmaya Türkiye genelindeki üniversite ve liselerden 156 takımın müracaat ettiğini aktaran Ulusoy, üç aşamadan sonra yüksek irtifa kategorisi için 8, alçak irtifa kategorisi için ise 7 projenin finale kaldığını kaydetti.

Finale kalan tek lise

Ulusoy, yüksek irtifa kategorisinde finale kalan tek lise olmanın onurunu ve gururunu yaşadıklarına dikkati çekerek, "8 tane yüksek irtifa takımından biri bizim okulumuzun roket takımıydı. Roketimizin atışını başarıyla gerçekleştirdik. 253 santimetre boyunda 10 santimetre çapında 3 bin metre yükseğe çıkıp faydalı yükü bırakarak, paraşütle inecek şekilde tasarlanan roketimiz finalde başarılı bir performans sergiledi." dedi.

Okul Müdürü Veysel Doğruyol okul aile birliğinin kendilerine büyük destek verdiğini dile getirerek, Gökbörü Roket Takımı'nın gelecek yıl yapılacak festival için çalışmalara ara vermeden hemen başladığını söyledi.

Yarışmayı sosyal medyadan duydular

Gökbörü Roket Takımının lideri Erkan Öztür de "TEKNOFEST Roket Yarışması"nı sosyal medyadan öğrendiklerini belirtti.

Yarışma içeriğini ve şartlarını incelediklerinde roket yarışmasının kendilerine uygun olduğuna karar verdiklerini aktaran Öztürk, "Ekip arkadaşlarımızla hemen çalışmalara başladık ve roketi yapmaya başladık. Festivalde başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Bu sene finale kaldık ama inşallah seneye dereceye girmeyi hedefliyoruz." diye konuştu.

Takım üyelerinden Sefer Özgenç de üniversite öğrencileriyle yarışmanın özgüvenlerini arttırdığını ve gelecek yıl daha iyi bir derece elde edeceklerine inandığını söyledi.

Takımın tek kız öğrencisi Leyla Karışık da, "Bu benim katıldığım ilk büyük proje. Bu yüzden heyecanı hala atlatamadım. İlk kez katıldığımız yarışta büyük bir başarı elde ettik. Bu hem bizim hem de okulumuz için büyük bir başarısı. Asıl amacımız ülkemize ve kendimize bir şeyler katıp gelecek nesillere bir şeyler bırakmak." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Lisesi Çerkezköy Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title