Haberler

Teknik Direktör Zıco: "Bizim İçin Güzel Bir Galibiyet Oldu"

Turkcell Süper Ligi'nin 12. Hafta Karşılaşmasında Fenerbahçe Sahasında Gaziantepspor'u 4-1 Mağlup Etti.

Turkcell Süper Ligi`nin 12. hafta karşılaşmasında Fenerbahçe sahasında Gaziantepspor`u 4-1 mağlup etti.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Gaziantepspor karşısında futbolcularının, yapmaları gereken her şeyi yaparak güzel bir galibiyet elde ettiklerini söyledi.

Zico, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, kendileri için güzel bir maç olduğunu belirterek, ¨Özellikle ikinci yarıda takımın verimliliği arttı ve goller geldi. Rakibimiz bugün neden ligde 5. sırada olduğunu gösterdi. Çok iyi alan kapatan, iyi markaj yapan bir takım. Onların eksik yanlarından yararlanmayı bildik. Futbolcularım yapmaları gereken her şeyi yaptı¨ diye konuştu.

Brezilyalı çalıştırıcı, maçta Fenerbahçe`nin attığı 3 golün hazırlayıcılığını yapan kaptan Ümit`in, yedek kalan oyuncuların her an hazır olmaları açısından çok iyi bir örnek sergilediğini kaydetti. Bu yöndeki bir soruyu yanıtlayan Zico, Ümit`e övgüde bulunarak şöyle konuştu:

¨Kaptanımız çok iyi bir örnek oldu. Grup içinde çekişmenin güzel olduğunu gösterdi. 3 golü o hazırladı. Bize, bu takımda oynamaya hazır olduğunu gösterdi. Ben hak edene formayı veririm. Uğur da şu ana kadar hak etmişti. Sakatlandı çıktı. Bu durumdan kazanan ben değilim, bu durumdan kazanan kesinlikle Fenerbahçe olacaktır.¨

Uğur`un, dizinin üstüne aldığı darbeden dolayı kasında kanama olduğunu belirten Zico, durumunun çok ciddi olmadığını ifade etti.

Zico, son haftalardaki çıkışlarını sistem değişikliğine bağlamamak gerektiğini ifade etti. Her sistemde oynayan ve maçı kazananın futbolcular olduğunu kaydeden Brezilyalı teknik adam, ¨Bu çıkışı doğrudan sisteme bağlayamazsınız. Oynayan ve kazanan, futbolculardır. Aslında bunun sinyallerini Ankaraspor maçında vermiştik. Zamanla ben de futbolcularımı daha iyi tanıyorum. Onların hangi şekilde takıma katkıları olacağını daha iyi görmeye başladığım ve futbolcular üst düzey performans ortaya koymaya başladıkları zaman işler daha da kolay oluyor.¨ şeklinde konuştu.

Bunun aynı zamanda bir şirket yönetmeye benzediğini kaydeden Zico, ¨Şirkette de işler iyi gitmeyince değişiklik yaparsınız. Futbolda da aynı. Fakat Fenerbahçe gibi takımlarda bir an önce sonuç istenir, başarı istenir. Fenerbahçe bu yıl bir sürü değişiklikten geçti. Biz de sabırlı bir şekilde bekleyerek verimlilikleri almaya başladık¨ diye konuştu.

Alex`in, attığı gollerin yanı sıra gol pasları veren özel bir futbolcu olduğunu vurgulayan Zico, sözlerini şöyle tamamladı:

¨Alex özel bir futbolcu. Goller atan ve asist yapan bir oyuncu. Oyun içinde çok fazla geriye dönük savaşma görevi verildiğinde, onun verimliliğini almış olursunuz. Onun asıl yapması gereken gol atmak ve asist yapmak. Bu özelliğini ortaya çıkarmanız gerekir. Özelliği olmayan görevleri onun üzerine yüklersek verimliliğini almış oluruz.¨

Gaziantepspor Teknik Direktörü Walter Zenga da Fenerbahçe karşısında yaptıkları bireysel hataların sonucu belirlediğini söyledi. Maçtan sonra düzenlediği basın toplantısına, ¨4-1`den sonra maçın değerlendirmesi biraz ilginçtir¨ şeklinde sözlerle başlayan Zenga, şöyle konuştu:

¨Bireysel olarak çok büyük hatalar yaptık. Bunlar maçın sonucunu belirledi. Yediğimiz 3 gol bireysel hatalardan geldi. Hele ikinci yarının başında yediğimiz gol, bizi zorluk içine soktu. Bu golü çıkartmak için daha da zorlandık. Tabii ki haklı olarak Fenerbahçe galip geldi. 3-1`den sonra Fenerbahçe için maçın sonunu getirmek çok kolay oldu.¨

Fenerbahçe`nin, Gaziantepspor`u 4-1 yendiği maçta oyuna sonradan giren ve 3 golün asistini yaparak yıldızlaşan Ümit Özat, yeterli düzeyde forma şansı bulamamanın kendisini üzdüğünü söyledi.

Maç sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan tecrübeli oyuncu, Gaziantepspor karşısında oyuna sonradan girdiğini ve elinden geleni yaptığını belirterek, ¨6 yıldır Fenerbahçe`deyim. Son haftalarda forma bulmakta zorlanıyordum. Bu duruma üzülmedim değil, ama hocanın tercihidir. Bana düşen çalışmak. Bugünlere çalışarak geldim. Oynayamamak tabii ki beni üzdü¨ dedi.

Geçen haftaki Vestel Manisaspor maçının doğum gününe rastladığını, o maçta oynamayı çok istediğini ifade eden Ümit, ¨İçimde bir doluluk vardı. Bir patlama yapmalıydım. Eğer şans bulsaydım, Vestel Manisaspor maçında da bir şeyler yapabilirdim¨ diye konuştu.

Maçtan sonra hakem Cüneyt Çakır ile aralarında geçen diyaloğun sorulması üzerine Ümit, ¨Benim eskiden beri hakemlerle dostluğum var. Cüneyt Çakır bana `20 dakika sana yetti` diye bir övgüde bulundu. Ben de ameliyat olan kız kardeşinin durumunu sordum¨ diye açıklama yaptı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title