Haberler

Tekirdağ'da "İnek Güzellik Yarışması" Düzenlendi

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesindeki Tarım ve Teknoloji Günleri Fuarı etkinlikleri kapsamında inek güzellik yarışması düzenlendi.

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesindeki Tarım ve Teknoloji Günleri Fuarı etkinlikleri kapsamında inek güzellik yarışması düzenlendi.

Tekirdağ İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ergin Durgun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karaevli Mahallesi'ndeki fuar alanında düzenlenen inek güzellik yarışmasının yapılmasındaki amacın çiftçileri hayvan bakımı konusunda bilgilendirmek ve damızlık hayvan yetiştirme konusunda teşvik etmek olduğunu söyledi.

"İnek Güzellik Yarışması"na simental ve hoştayn olmak üzere iki farklı inek ırkının katıldığını belirten Durgun şunları söyledi:

"İnek yarışmasının ilkini düzenledik. Daha önce buzağı güzellik yarışması düzenliyorduk. Simental ve Hoştayn olmak üzere iki ırk değerlendirilecek. 8 tane simental 7 tane hoştayn inek katılacak.

Bu inekler seçilerek bu yarışmaya geldiler. İnekler 4 jüri tarafından değerlendirilecek. İneklerin burada damızlık özellikleri değerlendirilecek. Hayvanın meme, beden, ayak yapısı özelliklerine ve sütçülük özelliklerine bakılarak teknik bir değerlendirme yapılacak."

Durgun yarışmada birinci olan ineğin Almanya'da düzenlenecek olan bir tarım fuarına, ikinci olanın ise Antalya'da düzenlenecek tarım hayvancılık fuarına götürüleceğini belirtti.

Yarışmada, Malkara ilçesinde çiftçilik yapan Emin Erdoğan'ın yetiştirdiği simental ırkı inek birinci olurken, Şarköy ilçesinden Fikri Özer'in yetiştirdiği hoştayn ırkı inek ikinci, yine Malkara ilçesinden Ahmet Korkmaz'ın yetiştirdiği simental ırkı inek üçüncü oldu.

Yarışma sonunda birinci olan ineğin yetiştiricisine yarım altın, ikincisine çeyrek altın verilirken, üçüncü olan ineğe ise 2 çuval yem hediye edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Güzellik Yarışması Süleymanpaşa Tekirdağ Malkara Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title