Haberler

Tekirdağ Çevre ve Orman İl Müdürü Tutuklandı

Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı'nın Düzenlediği Orepasyonla Çed Raporlarında Usulsüzlük ve Rüşvet İddiasıyla Gözaltına Alınan 6 Kişiden Aralarında Çevre ve Orman İl Müdürü A.k'nın da Bulunduğu 3 Kişi Tutuklandı.

Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı'nın düzenlediği orepasyonla ÇED raporlarında usulsüzlük ve rüşvet iddiasıyla gözaltına alınan 6 kişiden aralarında Çevre ve Orman İl Müdürü A.K'nın da bulunduğu 3 kişi tutuklandı.

Tekirdağ İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nde fabrikalar için hazırlanan ÇED (Çevre Etki Değerlendirmesi) raporlarında usulsüzlük yaparak rüşvet alındığı ihbarı alan Jandarma ekipleri zanlıları takibe almıştı. Yaklaşık üç ay süren teknik takibin ardından önceki gün Jandarma ekipleri Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'ne baskın düzenleyerek 6 kişiyi gözaltına almıştı. Jandarma ekipleri tarafından sorgulanan ve iki gün boyunca gözaltında tutulan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Yaklaşık 10 saat adliyede ifade veren şüphelilerden Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'nde Şube Müdürü olarak görev yapan A.K. ile özel bir fabrikanın danışmanı olan A.T savcılık tarafından serbest bırakıldı. Aralarında Çevre ve Orman İl Müdürü A.K.'nın da bulunduğu 4 kişi tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Mahkemede ifadelerini tekrarlayan şüphelilerden Çevre ve Orman İl Müdürü A.K., ÇED Şube Müdürü H.Ç ve özel bir fabrikanın danışmanlığını yapan R.Ç tutuklanarak cezaevine konuldu. Çevre ve Orman Müdürlüğü'nde sayman olarak görev yapan T.E ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

(EÖ-ÖFA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title