Haberler

Tekirdağ: Brisa Genel Müdürü Savaş, Çorlu'da

Çorlu İşadamları ve Sanayiciler Derneği'nin (Çisad) Davetlisi Olarak Çorlu'ya Gelen Brisa Genel Müdürü Bülent Savaş, Globalleşmenin Dünyanın Bir Gerçeği Olduğunu Belirterek, "Dünya Köy Halini Aldı ve Rekabete Her Zaman Hazır Olunması Gerekiyor" Dedi.

Çorlu İşadamları ve Sanayiciler Derneği'nin (ÇİSAD) davetlisi olarak Çorlu`ya gelen Brisa Genel Müdürü Bülent Savaş, globalleşmenin dünyanın bir gerçeği olduğunu belirterek, "Dünya köy halini aldı ve rekabete her zaman hazır olunması gerekiyor" dedi.

Çorlu'da ÇİSAD tarafından Brisa Genel Müdürü Bülent Savaş'ın konuşmacı olarak katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi. Düzenlenen toplantıya ÇİSAD Başkanı Hayrettin Dönmez, ÇİSAD üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Brisa Genel Müdürü Bülent Savaş 1976 yılında Sabancı grubuna katıldığını ve 2005 yılı Temmuz ayından bu yana Brisa Genel Müdürü olarak görev yaptığını ifade ederek, Türkiye - Mısır İş Konseyi Türk Tarafı Başkanı olduğunu da söyledi. Sürdürülebilir devamlı kalkınmayı hedeflediklerini kaydeden Savaş, "Kendi bildiğimiz işlerde büyüyoruz. Brisa olarak lastik üretiyoruz. Lassa ve Bridgestone markalarımız var. Lassa bilinirliği en yüksek marka, her 100 kişiden 82 - 83`ü Lassa`yı biliyor ve söylüyor. Lassa yurt dışında da güçlü bir marka. Bu yıl 3 milyon lastik yurt dışına gitti. Ciddi pazar payımızın olduğu Avrupa ülkeleri var. Bazı ülkelerde de pazar lideriyiz. Lassa`yı yerel marka olmaktan global marka olmaya doğru götürüyoruz. 500 milyon dolar yıllık ciromuz var bunu 1 milyar dolara taşımayı hedefliyoruz" dedi.

300 bin metrekare kapalı sahası olan bir şirket olduklarını bunu 350 bin metrekareye kısa bir süre içerisinde çıkaracaklarını ifade eden Savaş "Çok güçlü bayi ağımız var, 635 bayiimiz aracılığı ile Türkiye'de satılan her 3 lastiğin birini biz satıyoruz. Türkiye'de ki üretimin ise yüzde 50`sini gerçekleştiriyoruz. Lastikçi imajını değiştirmek istiyoruz. İçerisi pırıl pırıl, rengarenk olan çok fazla lastik olmayan mağazalarda sizleri ağırlamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Globalleşme dünyanın bir gerçeği diyen Bülent Savaş, "Bu gerçekten kaçmak mümkün değil. Dünya köy haline geldi. Dünya küçülüyor, küçülme nedenlerinden biri de iletişimin gelişmesi. Önceleri konuşamazken şimdi görüyoruz. Küreselleşme ve rekabete her zaman hazır olmamız lazım. Dünyanın neresinde ne olduğunu bilmemiz gerekir. Bilirsek yol haritamızı çizer ve ona göre hareket edebiliriz. Bilgiyle donatılmamız lazım. Bilgiyi toplanmak ve kullanmak çok önemli. Bilgi ulaşılmaz değil. Tüm konularda dünyanın her yerindeki bilgiye ulaşabiliyorsunuz. Globalleşme bitmeyecek, devam edecek. Benim arzum ülkemize insanımıza layık olan şeylerin gelmesi. Bazı ülkeler standart koyuyor. Bizde ise ülkesinde satılmayan, bilinmeyen markalar var. Bazı lastikler ülkesinde satılmıyor ama buraya geliyor. Hayatımız 4 lastiğin üzerinde, bize standart ürünler gelmesi gerekir. Ama Türkiye`ye her şey geliyor. Rekabete her zaman açığız karşı değiliz. Rekabet geniş düşünmemize katkı sağlıyor. Ama rekabetinde hakkaniyet ölçüsünde olması gerekir" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Bakmadan Geçme

14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Barcelona Real Sociedad maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Barcelona R.Sociedad maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Barcelona Real Sociedad maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona R.Sociedad maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title