Haberler

TCK 301'e Muhalefet Davaları

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Türk Ceza Kanununun (TCK) 301. Maddesiyle İlgili 2008 Yılının İlk 3 Ayında Sonuçlandırılan 103 Davada, 32 Kişi Hakkında Mahkumiyet, 74 Kişi Hakkında İse Beraat Kararı Verildiğini Bildirdi.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Türk Ceza Kanununun (TCK) 301. maddesiyle ilgili 2008 yılının ilk 3 ayında sonuçlandırılan 103 davada, 32 kişi hakkında mahkumiyet, 74 kişi hakkında ise beraat kararı verildiğini bildirdi.

Şahin, MHP Aydın Milletvekili Recep Taner'in TCK'nın 301. maddesinde değişiklik öngören kanun teklifinin TBMM Genel Kurulundaki görüşmelerinde yönelttiği sorulara yazılı olarak yanıt verdi.

TCK'nın 301. maddesindeki ceza hadlerinde yapılan değişikliğin, suç işleyenlere yeni bir koruma getirmediğini ifade eden Şahin, ''Parası olana hakaret imkanı tanınması ya da cezaların yok sayılması'' gibi bir durumun söz konusu olmadığını da belirtti.

Bakan Şahin, ''Son 3 yıl içinde TCK'nın 301. maddesi kapsamında, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesince Hükümet savunması istenilen herhangi bir başvuru bulunmadığını'' bildirdi.

Mahkemelerde TCK'nın 301. maddesiyle ilgili karara bağlanan davalar hakkında bilgi veren Adalet Bakanı Şahin, 2008'in ilk 3 ayında sonuçlandırılan 103 davada, 32 kişi hakkında mahkumiyet, 74 kişi hakkında ise beraat kararı verildiğini açıkladı.

Mehmet Ali Şahin, mahkum olan 32 kişiden, 8'ine hapis cezası, 11'ine adli para cezası, 4'üne hapis cezası ve adli para cezası verildiğini; 5'inin hapis cezasının paraya, 1'inin hapis cezasının tedbire çevrildiğini, 3'ün hapis cezalarının da ertelendiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title