Haberler

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Yeneroğlu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Mustafa Yeneroğlu'nun açıklamaları TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Yeneroğlu: "Almanya'daki son meselelere baktığımızda gerçekten bir krizin içinde olduğumuzu görüyoruz.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Mustafa Yeneroğlu'nun açıklamaları TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Yeneroğlu:

" Almanya'daki son meselelere baktığımızda gerçekten bir krizin içinde olduğumuzu görüyoruz. Bu krizin de bir fırsata dönüşmesi, bu krizin de Avrupa'da bir Türk diasporası doğurması yolunda önemli bir süreç olduğunu ifade etmek istiyorum"

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, " Almanya'daki son meselelere baktığımızda gerçekten bir krizin içinde olduğumuzu görüyoruz. Bu krizin de bir fırsata dönüşmesi, bu krizin de Avrupa'da bir Türk diasporası doğurması yolunda önemli bir süreç olduğunu ifade etmek istiyorum." dedi.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) Almanya'nın Köln kentinde düzenlediği iftar programına katılan Yeneroğlu, yaptığı konuşmada, "Bizim en öncelikli meselemiz eğitim meselesidir. Bizim en öncelikli meselemiz, Avrupa'daki Türklerin kendilerini özne olarak kabul edip, kendi meselelerini hem Türkiye nezdinde hem de Avrupa'daki hükümetler nezdinde güçlü bir biçimde savunmak durumundayız, çevremizle ilişkiler kurmak durumundayız." değerlendirmesinde bulundu.

Anadil ve kültürümüzün korunması noktasında Avrupa'daki Türk toplumunun ve sivil toplumun üzerinde çok büyük sorumluluklar olduğunu aktaran Yeneroğlu, "Eğer bugün biz en önemli sorumluluklarımız olan anadilimize, kültürümüze sahip çıkamazsak, bugün bile konuşamıyoruz, 10 yıl sonra okul çağında çocuklarla Türkçe konuşamayacağımızı hatta yazı kültüründen yoksun bir nesil yetiştiğini dikkate alıp, Avrupa'daki önceliklerimizi bu meselelere odaklamak durumunda olduğumuzu düşünüyorum." yorumunu yaptı.

Yeneroğlu, Avrupa'daki Türk toplumunun içinde bulunduğu sorunları sıralayarak, "Özellikle içinde bulunduğumuz toplumda en büyük meselelerden anadil, kimlik sorunu, kültürel kimliğe sahip çıkılması meselesi, ayrımcılık, ırkçılık, İslam düşmanlığıyla etkin mücadele meselesi olsun, kamusal alanda aktif olamama gibi durumun getirdiği sıkıntılar olsun ve siyasal katılımın teşvik edilmesinin önündeki ciddi engeller olsun, bu meseleleri ancak sivil toplumumuzun daha güçlü bir biçimde, daha özne bir biçimde, kendi meselelerini öncelikli olarak ele alıp her ortamda savunma durumu olduğunda... Özellikle ifade etmek istiyorum." şeklinde konuştu.

Almanya ile yaşanan büyük krizin bir fırsata dönüşmesi için çaba gösterilmesi gerektiğini belirten Yeneroğlu, "Almanya'daki son meselelere baktığımızda gerçekten bir krizin içinde olduğumuzu görüyoruz. Ümit ediyorum ki bu krizin de bir fırsata dönüşmesi, bu krizin de Avrupa'da bir Türk diasporası doğurması yolunda önemli bir süreç olduğunu ifade etmek istiyorum." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Yeneroğlu AK Parti Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title