Haberler

TBMM Genel Kurulu'nda 2016 Bütçe Kanun Tasarısı Görüşmeleri

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "2002 yılında belli illerde ve spor tesisleri içinde küçük odalarda hizmet vermeye çalışırken, 2016 yılında tam teşekküllü hizmete sunduğumuz gençlik merkezlerinin sayısı 215’e ulamıştır" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "2002 yılında belli illerde ve spor tesisleri içinde küçük odalarda hizmet vermeye çalışırken, 2016 yılında tam teşekküllü hizmete sunduğumuz gençlik merkezlerinin sayısı 215'e ulamıştır" dedi.

Bakan Kılıç, TBMM Genel Kurulu'nda devam eden bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada, amaçlarının gençlerin sağlıklı ve manevi şekilde yetiştirilmesini sağlamak olduğunu belirterek, "Bugünün gençleri Türkiye'nin kalkınmasında lokomotif olacaktır. Gerçekleştireceğimiz projeler doğrultusunda gençlerimizin talep ve ihtiyaçlarını dikkate alarak, gençlere yönelik hizmetlerin kapsamını genişletmekte ve niteliğini yükseltmekteyiz. Uluslararası düzeyde başarılı sporcular yetiştirmek için gerekli alt yapı ve üst yapının geliştirilmesi çalışmalarını gerçekleştirmekteyiz. Gençlerinizin eğitimlerine katkı sağlamak için çalışmaların yanı sıra eğitimlerin bitiminde çalışma hayatında yol gösterici olacak projeler yapmaktayız. Bu kapsamda gençlerin bilgi ve birikimlerinin arttırılması, niteliklerine uygun ilkelere yönlendirilmeli ve girişimciliklerinin arttırmasına önem vermekteyiz" ifadelerini kullandı.

Gençlerin insani ve ahlaki değerlerinin arttırılmasına yönelik politikalar üretilmesinin önemine değinen Kılıç, "2014-2018 dönemini kapsayan 10. Kalkınma Planı milletimizi daha yüksek refah seviyesine ulaştırmak için önemli bir kilometre taşı olacaktır. Bakanlığımızda gençler için gerçekleştireceğimiz projelerin başında gençlik merkezleri gelmektedir. 2002 yılında belli illerde ve spor tesisleri içinde küçük odalarda hizmet vermeye çalışırken, 2016 yılında tam teşekküllü hizmete sunduğumuz gençlik merkezlerinin sayısı 215'e ulamıştır. İnşaatı devam etmekte olan gençlik merkezlerinin faaliyete geçmesiyle 2016 yılı sonunda hedefimiz 366 gençlik merkezini faaliyete sokmaktır. Gençlik merkezlerimizin üye sayısı 1 milyon 500 bin civarındadır" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Akif Çağatay Kılıç Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title