Haberler

TBMM Genel Kurulu

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Bir Üniversiteden Bir Öğretim Üyesinin Alınıp Bir Eğitim Hastanesinde Görevlendirilmesinde Büyütülecek Birşey Olmadığını Belirterek, Bu Frene Basmaları Ortadan Kaldırmak İçin Çalıştıklarını Söyledi. Akdağ, 4-b Kapsamında Çalışan Sağlık Personelinin Eş Durumundan Başka Bir Yere Atanmasının Rasyonel Olmayacağını Söyledi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bir üniversiteden bir öğretim üyesinin alınıp bir eğitim hastanesinde görevlendirilmesinde büyütülecek birşey olmadığını belirterek, bu frene basmaları ortadan kaldırmak için çalıştıklarını söyledi. Akdağ, 4-B kapsamında çalışan sağlık personelinin eş durumundan başka bir yere atanmasının rasyonel olmayacağını söyledi.

TBMM Genel Kurulu, AK Parti Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl ve Adana Milletvekili Necdet Ünüvar tarafından hazırlanan Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu'nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifinin görüşmelerine başladı. Teklifin görüşmeleri sırasında milletvekillerinin soru ve eleştirilerini cevaplayan Sağlık Bakanı Akdağ, 657 sayılı Kanun'un 4-B maddesiyle istihdam edilen sağlık personeli açısından geçen dönemde hamilelik sonrası işe başlamaları konusunda bir imkanın sağlandığını hatırlattı.

Askerlik sonrası işe başlamaları açısından da Maliye ve Devlet Personel Başkanlığı ile birlikte çalıştıklarını kaydeden Akdağ, ancak eş durumu konusunda biraz rasyonel davranmak gerektiğini söyledi. Bu kadroların esasının, biraz da ihtiyaç bulunan bölgelerde bu kişileri istihdam etmek üzerine kurulduğuna işaret eden Akdağ, "Dolayısıyla bu kadrolara talip olan sağlıkçıların bunu bilerek, bunu gözeterek bu kadrolara talip olması beklenir. Dolayısıyla eş durumu için 4-B'lileri başka bir tarafa göndermek vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak açısından maslahata çok uygun olmaz diye düşünüyorum" diye konuştu.

Üniversite öğretim üyelerinin eğitim hastanelerinde görevlendirilmesine ilişkin eleştirileri cevaplayan Akdağ, bu meselenin gereksiz yere büyütüldüğünü söyledi. Üniversitelerde binlerce öğretim üyesi, profosörler, doçentler bulunduğuna işaret eden Akdağ, Sağlık Bakanlığ'nın eğitim hastanelerinde ise eğitici sayısının, üniversitelerin çok gerisinde olduğunu belirtti. Akdağ şöyle konuştu: "Bu öğretim üyelerimiz bu ülkenin evladı olan asistanlara eğitim veriyorlar. Üniversitedeki değerli öğrencilerimiz, asistanlarımız da bu ülkenin insanı, eğitim hastanesindeki asistanlar, öğrenciler de bu ülkenin insanı. Diğer öğretim üyeleri noktasındaki meslektaşlarımız da bu ülkenin insanı. Bir üniversiteden bir öğretim üyesinin alınıp bir eğitim hastanesinde görevlendirilmesinde aslında büyütülecek birşey yok. Burada bir maslahat yerine getirilmeye çalışılıyor ancak maalesef ülkemizde işler yürütülürken bazen böyle engellemeler, frene basmalar oluyor. Bunlara alıştık. Elbette yüce Meclis bu frene basmaları, engellemeleri ortadan kaldırmak için burada. Biz de bunun için çalışıyoruz." Denizli'de bir takım demirbaşların, bir kişinin sahibi olduğu bir binada bulunması ile ilgili bir soru sorulduğunu belirten Akdağ, Denizli'de de bu ülkenin bir çok yerinde olduğu gibi AK Parti'ye oy veren insanların oranının yüzde 50'ye yakın olduğuna işaret etti. Bir kişiden hareket ederek bir partiyi ilzam etme düşüncesinin çok yanlış bir çıkış noktası olduğunu vurgulayan Akdağ, bu hususta savcılığın takipsizlik kararı verdiğini açıkladı. Akdağ, "Bence ahlaki olmayan böyle şeyleri vesile bilerek birbirini suçlamaktır" dedi.

Sağlıkta dönüşüm programının, vatandaşların sağlık hizmetine erişimini kolaylaştırmayı hedef edindiğini ifade eden Akdağ, bu erişimi kolaylaştırmak için bundan sonra da üzerlerine düşeni yapacaklarını belirtti.

(ZÇ-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title